5 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι μαμάδες που είναι έγκυες για 2η (ή 3η ή 4η ) φορά

Αλλάζουν πολλά πράγματα όταν πλέον είστε μαμά και μένετε ξανά έγκυος.

Νίκη Παπανικολάου
5 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι μαμάδες που είναι έγκυες για 2η (ή 3η ή 4η ) φορά

Κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή, ωστόσο, όταν είστε έγκυος για δεύτερη (ή τρίτη ή τέταρτη) φορά, πρόκειται για μια διαφορετική εμπειρία.

Και δεν αναφερόμαστε στα συμπτώματα όσο στην ψυχολογία σας. Πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή είστε περισσότερο κουρασμένη, υπάρχουν πράγματα που αντιμετωπίζετε στη διάρκεια της νέας σας εγκυμοσύνης και τα βιώνετε με τελείως διαφορετικό τρόπο σε σχέση με την πρώτη.

1680076585502-633667186-megethos-mitras-kai-koilias-stin-egimosini.jpg

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Ξεχνάτε ότι είστε έγκυος

Κατά την πρώτη εγκυμοσύνη, ήσασταν συνεχώς σε επαγρύπνηση. Κουνήθηκε το μωρό; Γιατί δεν κουνήθηκε; Είναι σωστή η διατροφή σας ή όχι; Αλλά στη δεύτερη ή την τρίτη εγκυμοσύνη σας, ποιος έχει χρόνο για όλα αυτά; Σίγουρα όχι εσείς, που πλέον έχετε την ευθύνη ενός παιδιού.

Και όλοι οι άλλοι ξεχνάνε ότι είστε έγκυος

Μπορεί να σας φαίνεται λιγάκι υπερβολικό, όμως δεν είναι. Λιγότεροι άνθρωποι σας ρωτούν πώς νιώθετε, πώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη σας, αν ταλαιπωρείστε. Η πιο συχνή ερώτηση που θα ακούτε είναι συνήθως « πότε είπαμε με το καλό;»

Δεν σκέφτεστε δύο φορές να πιείτε μια γουλιά καφέ

Ενώ μπορεί να διστάζατε (κατανοητό) να απολαύσετε μια μικρή κούπα καφέ στην πρώτη σας εγκυμοσύνη, είναι αμφίβολο αν έχετε την ίδια νοοτροπία με τη δεύτερη. Στην πραγματικότητα, τα 200 mg καφεΐνης που επιτρέπει το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) είναι σχεδόν …ευαγγέλιο για εσάς.

Είμαι έγκυος, κάνει να πιω καφέ;

Δεν αφιερώνετε χρόνο διαβάζοντας βιβλία για μωρά

Αυτά που πλέον γκουγκλάρετε δεν σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ή δεν κάνετε 234 ερωτήσεις σε κάθε ραντεβού με τον γυναικολόγο σας. Σίγουρα, θα έχετε ανησυχίες αλλά οι πιθανότητες να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να χαζέψετε στο διαδίκτυο είναι πολύ περισσότερες από ό,τι για να μάθετε αν «επιτρέπεται η κόκκινη πιπεριά στην εγκυμοσύνη».

lathi-pou-kanete-otan-perimenete-deftero-paidi2.jpg

Δεν ετοιμάζετε την τσάντα για το μαιευτήριο ένα μήνα πριν

Ναι, μπορεί να είναι κι αυτό λίγο υπερβολικό, όμως ειλικρινά δεν είστε πιο ψύχραιμη – σε σχέση με την πρώτη φορά; Επίσης, γνωρίζετε τι θα χρειαστείτε μαζί σας στο μαιευτήριο κι εκείνο που σας απασχολεί περισσότερο είναι μην αφήσετε εκκρεμότητες για τις ημέρες που θα λείπετε από το σπίτι.

Με πληροφορίες από whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved