Έγκυος ξανά: Πώς θα τα βγάλετε πέρα με το νήπιο σας

Καταλαβαίνουμε πως ανησυχείτε για το πώς θα αντιδράσει στο αδερφάκι που έρχεται...

Έγκυος ξανά: Πώς θα τα βγάλετε πέρα με το νήπιο σας
Bigstock

Το να μείνετε έγκυος όταν το μεγαλύτερο παιδί σας είναι νήπιο, συμβαίνει τόσο μα τόσο συχνά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη περίοδος.

Τα άγχη και οι σκέψεις ποικίλλουν...Μπορεί να ανησυχείτε για το πόσο ασφαλές είναι το να κουβαλάτε στην αγκαλιά σας ένα δίχρονο κουρασμένο παιδί που αρνείται να καθίσει στο καρότσι. Μπορεί, ακόμα, να αισθάνεστε άγχος ότι το μεγαλύτερο παιδί σας θα αισθανθεί πως το παρεμελείτε όταν έρθει το μωρό.

1. Εξοικονομήστε ενέργεια όποτε μπορείτε

Το να έχεις ένα μικρό παιδί είναι κουραστικό. Το να είσαι έγκυος είναι επίσης κουραστικό. Το να κάνεις και τα δύο μαζί είναι πάρα πολύ κουραστικό. Οπότε χαλαρώστε λίγο. Όταν το παιδί σας κοιμάται, προσπαθήστε να ξαπλώσετε και να πάρετε έναν υπνάκο μαζί του.

2. Προετοιμάστε το έδαφος

Εάν το μυαλό σας δουλεύει υπερωρίες ανησυχώντας πώς θα αντιμετωπίσει το νήπιό σας αυτό το νέο μέλος της οικογένειας αγοράστε μερικά σχετικά βιβλία. Θα μπορούσατε επίσης να επισκεφτείτε φίλους ή συγγενείς που έχουν μικρά παιδιά ώστε να αρχίσουν να εξοικειώνονται.

3. Ζητήστε να σας βοηθήσουν

Όταν έρχεται για μια αγκαλιά, ζητήστε του να ανεβεί στον καναπέ , αντί να σκύψετε. Σε λίγο θα αρχίσει να του αρέσει η ανεξαρτησία ούτως ή άλλως.

Με τη βοήθεια ενός επιπλέον ενήλικα και κατόπιν συννενόησης με τον γιατρό σας, θα μπορούσατε να πάρετε το μικρό σας σε κάποια από τα προγεννητικά σας ραντεβού. Μπορεί να δείξει ενδιαφέρον στο να ακούσει τον καρδιακό παλμό του μωρού.

4. Κάντε κάτι ξεχωριστό μαζί

Θα υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος να δεθείτε και αφού έρθει το μωρό αλλά γιατί να μην προγραμματίσετε από τώρα μία ημερήσια εκδρομή. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε παρέα κάποιο παζλ και να πάρετε αφορμή εκείνη την στιγμή να συζητήσετε μαζί του για τυχόν ανησυχίες ή ερωτήσεις που μπορεί να έχει σχετικά με το ότι θα αποκτήσει αδερφάκι.

Πηγή: nct.org.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved