Ρούχα εγκυμοσύνης: Tips για έξυπνες αγορές

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία στα ρούχα εγκυμοσύνης. Με μερικά tips μπορείτε να κάνετε έξυπνες αγορές και να προσθέσετε στην γκαρνταρόμπα σας κομμάτια που θα ευχαριστηθείτε και μετά τον τοκετό.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Ρούχα εγκυμοσύνης: Tips για έξυπνες αγορές
Bigstock

Το σώμα αλλάζει την περίοδο της εγκυμοσύνης και είναι λογικό κάποια ρούχα σας να μην σας κάνουν και άλλα να τα νιώθετε στενά και άβολα. Τα ρούχα εγκυμοσύνης θα σας βολέψουν το διάστημα αυτό, αλλά και μετά τον τοκετό.

Τι πρέπει να έχετε στην ντουλάπα σας την περίοδο της εγκυμοσύνης

Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές με τις αγορές σας. Και μόνο αυτά τα πέντε κομμάτια να προσθέσετε στην γκαρνταρόμπα σας είναι υπεραρκετά.

Στηθόδεσμος εγκυμοσύνης και θηλασμού

Από την αρχή της εγκυμοσύνης το στήθος αλλάζει. Γίνεται πιο μεγάλο, πιο βαρύ και ευαίσθητο. Ένα σουτιέν εγκυμοσύνης και θηλασμού είναι must-have για επαρκή στήριξη και ανακούφιση από τον πόνο. Επίσης, όταν θηλάζετε θα μπορείτε να το βάζετε και να το βγάζετε πανεύκολα χωρίς να ταλαιπωρήστε και να χάνετε χρόνο. Ιδανικά αγοράστε τουλάχιστον 2-3 στηθόδεσμους εγκυμοσύνης και θηλασμού για να τους εναλλάσσετε.

Κολάν εγκυμοσύνης

Φοριέται κάθε εποχή, είναι ελαστικό και άνετο, είτε είστε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, είτε στο τελευταίο.

Φορέματα εγκυμοσύνης

Υπάρχουν καλοκαιρινά και χειμερινά φορέματα εγκυμοσύνης. Είναι άνετα και μπορείτε να συνεχίσετε να τα φοράτε και μετά τον τοκετό. Προτιμήστε αυτά με κουμπιά στην περιοχή του στήθους για να μπορείτε να τα φοράτε και στον θηλασμό.

Μακριές μπλούζες

Μπορείτε να τις συνδυάσετε με τα κολάν εγκυμοσύνης, ενώ ακόμα και μετά τον τοκετό μπορείτε να τα ευχαριστηθείτε εξίσου μίας και τα oversized ρούχα είναι στη μόδα τα τελευταία χρόνια.

Πότε να αγοράσετε τα ρούχα εγκυμοσύνης

Η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, το πότε επομένως θα κάνετε τις αγορές σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ενδείξεις:

  • Νιώθετε τους στηθόδεσμούς σας στενούς
  • Δεν σας κάνουν ή δεν σας κουμπώνουν τα παντελόνια
  • Νιώθετε πρήξιμο κάθε μέρα, όλη μέρα

Τι να λάβετε υπόψη στις αγορές σας

Το υλικό. Προτιμήστε τα ρούχα που είναι ελαστικά, με καλής ποιότητας ύφασμα που αφήνει το δέρμα να αναπνέει.

Μέγεθος. Σκεφτείτε έξυπνα και κάντε τις αγορές σας λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στο σώμα σας και τους επόμενους μήνες μέχρι τον τοκετό

Το στυλ σας. Και την περίοδο της εγκυμοσύνης πρέπει να αισθάνεστε άνετα και όμορφα με τα ρούχα που φοράτε. Στις αγορές σας ασφαλώς η ποιότητα και η άνεση των ρούχων θα παίξει σημαντικό ρόλο για την επιλογή σας, αλλά μην ξεχνάτε και το δικό σας προσωπικό στιλ.

Διαφορετικές εποχές. Επενδύστε στα ρούχα που είναι για κάθε εποχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κολάν ή πιο λεπτές μπλούζες που όταν κάνει κρύο μπορείτε να τις συνδυάσετε με μία ζακέτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved