Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις συσπάσεις Braxton Hicks

Τι είναι οι συσπάσεις Braxton Hicks, τι τις προκαλεί και πώς θα τις καταλάβετε.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις συσπάσεις Braxton Hicks
Bigstock

Οι συσπάσεις είναι κομμάτι του τοκετού αλλά πριν οι αληθινές συσπάσεις ξεκινήσουν είναι πιθανό να έχετε ψευτοωδίνες, γνωστές και ως συσπάσεις Braxton Hicks. Οι συσπάσεις Braxton Hicks προειδοποιούν για τον τοκετό και διαφέρουν από τις αληθινές ως προς την ένταση και τη συχνότητα.

Τι είναι οι συσπάσεις Braxton Hicks;

Οι συσπάσεις Braxton Hicks είναι οι ακανόνιστες συσπάσεις που νιώθει η έγκυος λίγο πριν τον τοκετό. Η μήτρα είναι ένας μυς και οτιδήποτε τον ερεθίσει μπορεί να προκαλέσει σύσπαση, αναφέρει η γυναικολόγος Jessica Shpeherd στο The Bump. Κάποιοι ειδικοί αναφέρουν ότι οι συσπάσεις Braxton Hicks δυναμώνουν τους μύες γύρω από τη μήτρα, προετοιμάζοντας το σώμα για τον τοκετό.

Δεν έχουν όλες οι γυναίκες συσπάσεις Braxton Hicks πριν τον τοκετό. Κάποιες μπορεί να μην έχουν καθόλου και άλλες να έχουν αλλά να μην το συνειδητοποιούν. Οι συσπάσεις Braxton Hicks συμβαίνουν σποραδικά ήδη από την 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Όσο για το όνομά τους, το πήραν από τον γιατρό John Braxton Hicks ο οποίος τις περιέγραψε για πρώτη φορά το 1872.

Τι μπορεί να προκαλέσει τις συσπάσεις Braxton Hicks;

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τις συσπάσεις Braxton Hicks.

Αφυδάτωση. Θεωρείται η βασικότερη αιτία. «Η περιοχή του εγκεφάλου που δίνει την εντολή για σύσπαση της μήτρας, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην περιοχή που δίνει το μήνυμα ότι διψάτε» αναφέρει η γυναικολόγος Greves στο The Bump και συμπληρώνει «κάποιες φορές η δίψα μπορεί να ενεργοποιήσει την περιοχή του εγκεφάλου που προκαλεί τις συσπάσεις».

Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Μία ουρολοίμωξη μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις Braxton Hicks.

Έντονη σωματική δραστηριότητα. Κάποιες φορές η έντονη άσκηση ή ακόμα και η πολύωρη ορθοστασία μπορούν να προκαλέσουν συσπάσεις Braxton Hicks.

Ερωτική επαφή. Κάποιες γυναίκες αναφέρουν ότι έχουν συσπάσεις Braxton Hicks κατά τη διάρκεια ή μετά την ερωτική επαφή την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Πώς θα καταλάβετε τις συσπάσεις Braxton Hicks

Οι συσπάσεις Braxton Hicks δεν είναι το ίδιο επώδυνες με τις συσπάσεις τοκετού. Επίσης, δεν είναι τακτικές και έχουν μικρότερη διάρκεια. Γίνονται αντιληπτές μερικές εβδομάδες πριν τον τοκετό και εντοπίζονται μόνο στην κοιλιά και όχι στην ευρύτερη περιοχή όπως συμβαίνει στις συσπάσεις τοκετού.

Η διάρκειά τους κυμαίνεται από 15 με 30 δευτερόλεπτα και ο πόνος δεν γίνεται πιο έντονος, το αντίθετο.

Τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο

Πιείτε λίγο νερό. Σε περίπτωση που οι συσπάσεις έχουν προκληθεί από την αφυδάτωση του οργανισμού θα σταματήσουν.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο. Το ζεστό νερό θα χαλαρώσει τους μύες και θα σας ανακουφίσει από τον πόνο.

Περπατήστε. Ακόμα και το περπάτημα εντός σπιτιού μπορεί να σας ανακουφίσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved