Το δέσιμο της μέλλουσας μαμάς με το μωρό της ξεκινάει από τη μήτρα

Η επικοινωνία μεταξύ της εγκύου και του εμβρύου ξεκινά από την αρχή της κύησης.

Το δέσιμο της μέλλουσας μαμάς με το μωρό της ξεκινάει από τη μήτρα
Bigstock

Η σχέση μητέρας και παιδιού είναι μοναδική. Αρχίζει τη στιγμή της σύλληψης, εξελίσσεται κατά τη γέννηση και συνεχίζεται σε όλη τη ζωή.

Πρόκειται για τον δυνατότερο δεσμό που υπάρχει στη φύση και τον σημαντικότερο στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Το δέσιμο με το έμβρυο

Η μήτρα αποτελεί για το έμβρυο το σπίτι του. Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες αντιλαμβάνεται το χάδι της εγκύου προσφέροντας ένα αίσθημα ασφάλειας. Τι άλλο μπορεί να αισθανθεί το μωρό στη μήτρα;

Αντιλαμβάνεται το άγχος σας

Οι γιατροί και οι ειδικοί σε θέματα υγείας τονίζουν ότι τα μωρά αναπτύσσουν την αίσθησης του στρες ενώ βρίσκονται στη μήτρα. Εάν ανησυχείτε ή είστε αγχωμένες, το μωρό σας θα το νιώθει και θα αντιδράσει αγγίζοντας το πρόσωπό του με το αριστερό χέρι. Αυτή είναι μια πράξη προστασίας του εαυτού του, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι τα μωρά μαθαίνουν να αισθάνονται το άγχος της μητέρας στη μήτρα.

moro-kineitai-sti-mitra.jpg

Αντιλαμβάνεται τη γεύση

Το φαγητό που τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περνάει στο αμνιακό υγρό, το οποίο περιβάλλει το μωρό σας. Το έμβρυο μπορεί να αισθανθεί τα διαφορετικά γούστα και αυτή η εξέλιξη γενικά συμβαίνει κατά την 20ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Προσοχή λοιπόν στη διατροφή σας.

Νιώθει τα συναισθήματα

Καθώς το μωρό σας φτάνει στην 36η εβδομάδα, αρχίζει να αναπτύσσει εκφράσεις. Θα έχει τσαλακωμένη μύτη ή να συνοφρυώνεται. Όταν είναι ευτυχισμένο μπορεί να χαμογελάει ακόμη και να δείχνει εκφράσεις που αντανακλούν τη χαλάρωση.

Ανταποκρίνεται στη μουσική

Σύμφωνα με τις μελέτες, τα μωρά κατανοούν τη γλώσσα της μουσικής και συχνά ανταποκρίνονται σε αυτήν κάνοντας κάποιες κινήσεις στη μήτρα. Η μουσική χαλαρώνει το μωρό και καταπραΰνει ακόμα και τον καρδιακό παλμό του. Τραγουδήστε όσο μπορείτε περισσότερα τραγούδια και επικοινωνήστε με το μωρό σας χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της μουσικής.

Μπορεί να κλαίει

Νομίζατε ότι αυτό θα συμβεί μόνο μετά τη γέννηση; Λοιπόν, σίγουρα δεν συμβαίνει αυτό. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά έχουν σιωπηλά δάκρυα όταν βρίσκονται στη μήτρα.

Ultrasound Image Pregnant Baby Photo. Woman Holding Ultrasound Pregnancy Picture. Pregnancy, Medicin

Πώς αντιλαμβάνεται το έμβρυο τα συναισθήματα της εγκύου

Στην πραγματικότητα, τα μωρά όταν είναι ακόμα στη μήτρα δεν γνωρίζουν ούτε μπορούν να κατανοήσουν τι είναι λύπη, χαρά ή φόβος. Ωστόσο, είναι ευαίσθητα στην έκρηξη ορμονών που προκαλείται από το άγχος ή το στρες της εγκύου.

Υποστηρίζεται ότι κατά την 32η εβδομάδα το έμβρυο συμπεριφέρεται σχεδόν σαν νεογέννητο και είναι πιο ευαίσθητο σε οτιδήποτε το περιβάλλει. Μπορεί ακόμα να ονειρεύεται και να έχει τις δικές του φάσεις REM ύπνου.

Σε αυτό το στάδιο η συναισθηματική σύνδεση μεταξύ του μωρού και της μέλλουσας μητέρας είναι τόσο έντονη που ό,τι αισθάνεται φτάνει στο έμβρυο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το φαγητό μέσω του ομφάλιου λώρου.

Επομένως, ναι το μωρό σίγουρα μπορεί να σας αισθανθεί. Μπορεί να αισθανθεί την ευτυχία σας, όπως και την ξαφνική έκρηξη των συναισθημάτων σας. Γι’ αυτό και αντιδρά σύμφωνα με τη διάθεσή σας. Εάν είστε ευτυχισμένες, το μωρό παραμένει χαλαρό και κάνει χαρούμενες κινήσεις, αν όμως είστε θλιμμένες, το μωρό παραμένει εξαιρετικά ήσυχο (ή νευρικό).

Με πληροφορίες parentingnation.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved