Έξυπνα σνακ για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Ιδέες για υγιεινά και χορταστικά σνακ.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Έξυπνα σνακ για την περίοδο της εγκυμοσύνης
Bigstock

Η διατροφή σας στην εγκυμοσύνη είναι καθοριστική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Σημαντικά δεν είναι μόνο τα κυρίως γεύματα, δηλαδή το τι τρώτε για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, αλλά και τα ενδιάμεσα σνακ. Τα πιο ωφέλιμα είναι φυσικά αυτά που περιλαμβάνουν τροφές υψηλής διατροφικής αξίας. Από τη μία προσφέρουν στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη και από την άλλη θα σας κρατήσουν χορτάτες για περισσότερη ώρα.

Μήλο με φυστικοβούτυρο. Κόψτε το μήλο σε ροδέλες και αλείψτε στα κομμάτια 1-2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο. Ο συνδυασμός αυτό θα σας δώσει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και «καλά» λιπαρά, συστατικά απαραίτητα για εσάς και το μωρό. Προτιμήστε φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη, με 100% περιεκτικότητα σε φιστίκια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο άλλο βούτυρο ξηρών καρπών.

Τσιπς τορτίγιας με γουακαμόλε. Εύκολο και λαχταριστό σνακ, ιδανικό όταν έχετε λιγούρα για κάτι αλμυρό και κρατσανιστό. Το βασικό συστατικό για τη γουακαμόλε είναι το αβοκάντο το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη B, φολικό οξύ και καλά λιπαρά.

Τα τσιπς τορτίγιας μπορείτε να τα φτιάξετε πολύ εύκολα. Κόψτε μία τορτίγια σε μικρά κομμάτια και ψήστε τις στον φούρνο στον αέρα για ένα δεκάλεπτο.

Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα. Το γιαούρτι είναι πηγή ασβεστίου, το οποίο χρειάζεστε εσείς και το έμβρυο. Συνδυάστε το με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς και θα έχετε ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Μαύρη σοκολάτα και φρούτα. Έρευνες δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα μειώνει τις πιθανότητες προεκλαμψίας. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό. Μπορείτε να τη συνδυάσετε με φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς όπως ανάλατα αμύγδαλα.

Smoothies. Οι συνταγές είναι ανεξάντλητες και κάθε μέρα μπορείτε να φτιάχνετε και από ένα διαφορετικό. Βασικά συστατικά τους είναι φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων. Δείτε εδώ συνταγές για smoothies.

Χούμους με στικς λαχανικών. Κόψτε καρότα, αγγούρια, πιπεριές σε μακρόστενα κομμάτια και φτιάξτε ένα σπιτικό χούμους. Ιδανικό σνακ για το βράδυ ή εάν έχετε καλεσμένους στο σπίτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved