Εγκυμοσύνη: Τι να πιείτε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Mocktails, αρωματισμένο νερό και δύο ακόμα ιδέες.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Εγκυμοσύνη: Τι να πιείτε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Bigstock

Εάν είστε έγκυος δεν μπορείτε να φάτε οτιδήποτε περιλαμβάνει το μενού στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφύγετε ωμά ή μέτρια ψημένα κρέατα και ψάρια, γλυκά και ορεκτικά με ωμά αυγά και συγκεκριμένα τυριά από το χριστουγεννιάτικο πλάτο. Αντίστοιχα, περιορισμοί υπάρχουν και στα ροφήματα που μπορείτε να καταναλώσετε. Το αλκοόλ είναι απαγορευτικό την περίοδο της εγκυμοσύνης και γενικά καλό είναι να αποφύγετε αναψυκτικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τι μένει; Παρακάτω οι προτάσεις μας.

Γιορτινά mocktails

Τα mocktails είναι ροφήματα που θυμίζουν cocktails, μόνο που δεν περιέχουν καθόλου αλκοόλ. Είναι γιορτινά, ιδιαίτερα και στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε αρκετές συνταγές ανάλογα με τα υλικά που έχετε στο σπίτι και τα γούστα σας.

Fruit punch χωρίς αλκοόλ - Γιορτινό με άρωμα πορτοκαλιού και cranberry

Υλικά:

  • 3 κούπες χυμό πορτοκάλι
  • 3 κούπες χυμό cranberry
  • 1 κούπα χυμό λεμόνι
  • 2 κούπες χυμό ανανά
  • Φέτες λεμονιού, πορτοκαλιού, cranberries, φύλλα μέντας και φράουλες

Πώς θα το φτιάξετε:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε ποτήρια με μια κουτάλα. Διακοσμήστε με μερικά φύλλα μέντας και 1 φέτα στο ποτήρι.

Δείτε ακόμα περισσότερες συνταγές εδώ.

Ανθρακούχο νερό ή σόδα με λεμόνι

Αρχικά, να δούμε τη διαφορά. Το ανθρακούχο νερό είναι το νερό με διοξείδιο του άνθρακα, στοιχείο που δεν αλλοιώνει τη γεύση του αλλά προσθέτει μία σπιρτάδα, όμοια με εκείνη των αναψυκτικών που περιέχουν ανθρακικό. Είναι ένα φυσικό προϊόν και η διαφορά του με το νερό είναι οι μεγάλες συγκεντρώσεις HCO3 ΚΑΙ CO2.

Η σόδα παράγεται από την ενανθράκωση νερού υψηλής πίεσης και διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ενώ περιέχει και όξινο ανθρακικό νάτριο (ΝαΗCO3). Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το κύριο συστατικό που προκαλεί τις αφρώδεις φυσαλίδες στα ποτά.

Στην εγκυμοσύνη και τα δύο ροφήματα επιτρέπονται παρά την πεποίθηση που υπήρχε παλιότερα ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για επιπλοκές. Μπορείτε να στύψετε μέσα μερικές σταγόνες λεμόνι για ακόμα πιο αρωματική γεύση.

Αρωματισμένο νερό

Δεν είναι τόσο ξενέρωτο όσο ακούγεται. Με φρούτα, βότανα και λαχανικά μπορείτε να φτιάξετε αρωματισμένο νερό το οποίο έχει πιο ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Σούπερ γιορτινό είναι το αρωματισμένο νερό με berries.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από μύρτιλα και μούρα, μέχρι φράουλες.

aromatismeno nero me berries

Τι να κάνετε: Βάλτε τα φρούτα στην κατάψυξη και αφού παγώσουν πρόσθεσε μερικά σε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό. Το νερό θα πάρει χρώμα, άρωμα και γεύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμείξετε και διάφορα berries για να δώσεις μία ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση.

Δείτε ακόμα περισσότερες συνταγές εδώ.

Ποτά χωρίς αλκοόλ

Στα σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε μπύρες χωρίς αλκοόλ. Μία άλλη εναλλακτική, πιο γιορτινή, είναι η σαμπάνια χωρίς αλκοόλ σε διάφορες γεύσεις που κάποτε πίναμε στα γιορτινά πάρτι.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved