Πρωτοχρονιά και εγκυμοσύνη - Τι να κάνετε καθώς περιμένετε να γεννήσετε από μέρα σε μέρα

Είστε πάνω από 37 εβδομάδων έγκυος και περιμένετε να γεννήσετε; Ορίστε τι μπορείτε να κάνετε.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πρωτοχρονιά και εγκυμοσύνη - Τι να κάνετε καθώς περιμένετε να γεννήσετε από μέρα σε μέρα
Bigstock

Συγχαρητήρια! Φτάσατε ή περάσατε την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας και μετράτε αντίστροφα μέχρι την πιθανή ημερομηνία τοκετού (ΠΗΤ). Ωστόσο, οι μέρες περνούν βασανιστικά αργά. Κάθε μέρα είναι πιο δύσκολη και καθόλου άνετη. Περάσατε τις μέρες των γιορτών στο σπίτι, η χρονιά άλλαξε και εσείς ακόμη βρίσκεστε στο σπίτι περιμένοντας να σπάσουν τα νερά.

Ελπίζατε το μικρό σας να γεννηθεί την Πρωτοχρονιά αλλά αυτό ακόμη κάθεται αναπαυτικά στην κοιλίτσα σας. Τι να κάνετε όσο περιμένετε όμως;

Νιώστε ότι είναι γιορτές

Σίγουρα δεν θέλετε να αρχίσετε τις εξόδους καθώς δεν ξέρετε πότε το μικρό σας θα αποφασίσει να έρθει στον κόσμο, οπότε μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να γιορτάσετε τη νέα χρονιά. Μαγειρέψτε για τον σύντροφο ή το μεγαλύτερο παιδί σας, καλέστε τους γονείς σας να φάτε πρωινό μαζί ή παραγγείλτε φαγητό απ' έξω για να γλιτώστε και το συμμάζεμα μετά.

Κάντε μασάζ

Ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας κάνει δώρο ένα μασάζ ώστε να χαλαρώσετε και φυσικά να ξεκουράσετε την πλάτη σας.

Ετοιμάστε τη φωλίτσα του παιδιού σας

Αφού έχετε αρκετό χρόνο, προετοιμάστε το παιδικό δωμάτιο -αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Φροντίστε για τις τελευταίες λεπτομέρειες και οργανώστε το ώστε όταν γυρίσετε από το μαιευτήριο να μην χρειάζεται να κάνετε τίποτε απολύτως.

Ζωγραφίστε με το μικρό σας

Αν έχετε μεγαλύτερο παιδί στο σπίτι σας, μπορείτε να περάσετε ακόμη περισσότερο χρόνο μαζί, μιας και σε λίγες μέρες θα σας αποχωριστεί. Φτιάξτε ζωγραφιές που θα μπορέσει να κάνει δώρο στο μωρό που θα έρθει στο σπίτι, δείτε ταινίες αγκαλιά στον καναπέ, απολαύστε ζεστό και υγιεινό κακάο. (Εδώ είναι μια συνταγή για σοκολάτα χωρίς ζάχαρη)

Απαθανατίστε τις τελευταίες στιγμές με την κοιλίτσα σας

Φορέστε τα καλά σας, γιορτινές στέκες στα μαλλιά σας, στολίδια και γιρλάντες και απαθανατίστε την γιορτινή σας κοιλίτσα που σε λίγες μέρες θα αποχωριστείτε.

Διαβάστε ένα βιβλίο

Εάν δεν έχετε κάποιο βιβλίο, βρείτε ένα e-book και διαβάστε το μέχρι να σπάσουν τα νερά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved