Έγκυος τα Χριστούγεννα; Έχει και τα πλεονεκτήματά του

Η εγκυμοσύνη τις γιορτές έχει περισσότερα θετικά από όσα πιθανά να έχετε σκεφτεί.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Έγκυος τα Χριστούγεννα; Έχει και τα πλεονεκτήματά του
Bigstock

Η εγκυμοσύνη είναι μία ιδιαίτερη περίοδος που συνεπάγεται κούραση, περιορισμούς, σκαμπανεβάσματα στη διάθεση και πολλά πολλά ακόμη. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι για εσάς πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα. Αρχικά δεν θα μπορείτε να πιείτε, να παρτάρετε, να κάνετε δηλαδή ακριβώς όσα κάνατε τις προηγούμενες γιορτές. Επίσης, μπορεί να νιώθετε πιο κουρασμένη, και εάν είστε στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, πιθανά και λίγο δυσκίνητη.

Βέβαια, το να είσαι έγκυος τις γιορτές έχει και τα θετικά του και είναι περισσότερα από ένα.

Δεν χρειάζεται να πείτε «ναι» σε όλα τα καλέσματα

Και είναι πολλά. Μέσα σε δεκαπέντε μέρες πρέπει να δείτε οικογένεια, φίλους, γνωστούς. Η εγκυμοσύνη είναι η τέλεια δικαιολογία για να αρνηθείτε καλέσματα που δεν θέλετε ή δεν έχετε το κουράγιο να πάτε. Κανένας δεν θα σας παρεξηγήσει και η αλήθεια είναι ότι αυτήν την περίοδο η ξεκούρασή σας προέχει.

Δεν περιμένετε στην ουρά σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα

Ποιος δεν θα έδινε τη θέση και τη σειρά του σε μία έγκυο; Ας ελπίσουμε κανείς. Εάν φυσικά η εγκυμοσύνη σας είναι εμφανής, το πιθανότερο είναι να μην χρειάζεται να περιμένετε σε ουρές σε σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα ή οπουδήποτε αλλού.

Ίσως καταφέρετε και δεν ξεφύγετε με το φαγητό

Και αυτό γιατί πρώτη σας προτεραιότητα είναι το μωρό και ξέρετε ότι ξεφεύγοντας με την κατανάλωση φαγητού και γλυκού μπορεί να βάλετε το έμβρυο σε κίνδυνο. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι θα στερηθείτε γλυκά ή ότι δεν θα φάτε από τα λαχταριστά πιάτα στα τραπεζώματα. Απλά προσπαθήστε να τηρήσετε το μέτρο.

Θα έχετε τις πιο όμορφες αναμνηστικές φωτογραφίες εγκυμοσύνης

Όσο να ‘ναι η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και γενικά το ζεστό κλίμα των γιορτών θα κάνει τις φωτογραφίες εγκυμοσύνης σας ακόμα πιο ξεχωριστές. Μην τις αφήσετε για τελευταία στιγμή. Τραβήξετε κάμποσες στο δέντρο, με χριστουγεννιάτικα outfits, στη στολισμένη πόλη και διαλέξτε τις αγαπημένες σας.

https://www.instagram.com/p/Cmmw2zws0J_/

Θα πάρετε χρήσιμα δώρα

Έτσι και αλλιώς θα παίρνατε δώρα ένεκα των γιορτών, τώρα που όλοι ξέρουν ότι είστε έγκυος, το πιθανότερο είναι να σας κάνουν δώρα χρήσιμα για την περίοδο της εγκυμοσύνης ή για μετά τον τοκετό.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved