Έγκυος τα Χριστούγεννα: Συμβουλές για να απολαύσετε τις γιορτές με ασφάλεια

Mocktails, μικρά και συχνά γεύματα, online shopping και άλλα μικρά, αλλά σωτήρια tips.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Έγκυος τα Χριστούγεννα: Συμβουλές για να απολαύσετε τις γιορτές με ασφάλεια
Bigstock

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερη για πολλούς λόγους. Σε λίγους μήνες η καθημερινότητα και η ζωή σας θα αλλάξει κατά πολύ, βιώνετε τις αλλαγές στο σώμα σας μέρα με τη μέρα, ακολουθείτε κατά γράμμα όλα τα do’s και τα don’ts. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι, επίσης, ιδιαίτερα και παρακάτω σας έχουμε τα tips για να τα απολαύσετε με ασφάλεια.

«Ναι» στα mocktails

Το αλκοόλ είναι απαγορευτικό την περίοδο της εγκυμοσύνης, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στις γιορτές θα πίνετε μόνο νερό και χυμούς. Υπάρχουν πολλές συνταγές για mocktails, δηλαδή cocktails χωρίς αλκοόλ, τα οποία είναι λαχταριστά και λίγο πιο festive, ό,τι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες. Πολλές συνταγές περιέχουν ζάχαρη, οπότε προσπαθήστε να τηρήσετε το μέτρο. Δείτε συνταγές για mocktails εδώ.

Κάντε μικρά και συχνά γεύματα

Τα Χριστούγεννα τα γλυκά και τα κεράσματα έχουν την τιμητική τους. Δεν είναι ανάγκη να στερηθείτε τίποτα, ιδανικά, όμως στοχεύστε στα συχνά και μικρά γεύματα. Θα κρατήσουνε καούρες και δυσπεψία μακριά και επίσης, θα μειώσουν τις πιθανότητες για απότομη αύξηση βάρους.

Μην βγάλετε τη γυμναστική από το πρόγραμμά σας

Γιορτές σημαίνει ξεκούραση και ένα διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα. Μπορείτε, ωστόσο, να μην βγάλετε τη γυμναστική από το καθημερινό σας πρόγραμμα. Θα σας δώσει ενέργεια, θα σας βοηθήσει να αποβάλετε το άγχος και επιπλέον θα προετοιμάσει το σώμα σας για τον τοκετό.

Ξεκουραστείτε όσο μπορείτε

Τα Χριστούγεννα είναι μία εποχή με οικογενειακές συγκεντρώσεις, καλέσματα, βόλτες στα μαγαζιά για τα δώρα. Μην το παρακάνετε με την κούραση. Ακούστε το σώμα σας, και ξεκουραστείτε όποτε το έχετε ανάγκη.

Στολίστε το σπίτι σταδιακά

Δεν είναι ανάγκη να στολίσετε δέντρο, κουζίνα, τζάκι και μπαλκόνι σε μία μέρα. Θα κουραστείτε και δεν θα το απολαύσετε στον ίδιο βαθμό. Τη μία μέρα στολίστε το δέντρο, την επόμενη το μπαλκόνι. Επίσης, ζητήστε βοήθεια από φίλους και συγγενείς. Έτσι και αλλιώς, είναι πάντα πιο διασκεδαστικό να στολίζεις με παρέα.

Οnline shopping

Σίγουρα η βόλτα στα μαγαζιά με τις στολισμένες βιτρίνες έχει άλλη χάρη. Από την άλλη, την περίοδο αυτή οι ουρές στο ταμείο είναι ατελείωτες και η κίνηση αμείωτη. Μία καλή επιλογή είναι να κάνετε τις αγορές των χριστουγεννιάτικων δώρων online. Φροντίστε μόνο να τις κάνετε εγκαίρως για να έχετε παραλάβει μέχρι τέλη Δεκέμβρη.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved