Βρεφικό δωμάτιο: Το χρώμα, τα έπιπλα, η διάταξη - Συμβουλές για μέλλοντες γονείς

Όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη για να ετοιμάσετε έναν όμορφο και λειτουργικό βρεφικό δωμάτιο.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Βρεφικό δωμάτιο: Το χρώμα, τα έπιπλα, η διάταξη - Συμβουλές για μέλλοντες γονείς
Bigstock

Η προετοιμασία του βρεφικού δωματίου ξεκινά συνήθως τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης και είναι μία διαδικασία ιδιαίτερη για το κάθε ζευγάρι. Βέβαια μπορεί να γίνει και κουραστική, για αυτό και είναι σημαντικό όταν ξεκινήσετε, να έχετε ήδη καταγράψει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη.

Επιλογή επίπλων

Τέσσερα είναι τα βασικά έπιπλα σε ένα βρεφικό δωμάτιο: η κούνια, η συρταριέρα, η αλλαξιέρα και η καρέκλα θηλασμού. Οι τιμές στην αγορά ποικίλουν ανάλογα με το σχέδιο, το υλικό και το brand. Το πρώτο που πρέπει να σκεφτείτε είναι πόσο καιρό θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα που θα αγοράσετε. Μπορεί για παράδειγμα να θέλετε έπιπλα που θα κρατήσετε στο παιδικό δωμάτιο και όταν το παιδί μεγαλώσει, έπιπλα minimal για να μπορούν να ταιριάξουν και σε ένα διαφορετικό στιλ διακόσμησης ή έπιπλα τα οποία θα αντικατασταθούν μόλις το μωρό φτάσει στη νηπιακή ηλικία. Η επιλογή είναι δική σας, αλλά σίγουρα καλό είναι πριν κάνετε τις αγορές σας να σκεφτείτε μακροπρόθσμα.

Η θέση των επίπλων

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι λειτουργικό και ασφαλές. Η θέση των επίπλων είναι εξίσου σημαντική με τα χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα, αποφύγετε να βάλετε την κούνια δίπλα σε παράθυρο, μπαλκονόπορτα ή σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Επίσης, αποφύγετε να τη βάλετε σε τοίχο με πρίζα, γιατί όταν θα μεγαλώσει το μωρό σίγουρα θα του κινεί το ενδιαφέρον.

Οι αποθηκευτικοί χώροι

Όσο περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους έχετε στο σπίτι, τόσο το καλύτερο. Ακόμα και εάν τώρα δεν τους εκτιμάτε, θα τους εκτιμήσετε σίγουρα στο μέλλον όσο μεγαλώνει το παιδί. Επενδύστε σε μία μεγάλη και βολική συρταριέρα ή σε μία κούνια με αποθηκευτικό χώρο στο κάτω μέρος.

brefiki-kounia-ti-na-prosexoume-pos-ti-dialegoume.jpg

Επιλέξτε την κατάλληλη αλλαξιέρα

Η αλήθεια είναι ότι η αλλαξιέρα δεν είναι και τόσο απαραίτητη, αλλά σε πολλά καταστήματα είναι σετ με τα υπόλοιπα έπιπλα. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό και δεν χωράει, μην αγχωθείτε, μπορείτε να αλλάζετε το μωρό πάνω σε ένα σεντονάκι στο κρεβάτι σας ή σε κάποια άλλη μαλακή επιφάνεια.

Απαραίτητη δεν είναι ούτε η καρέκλα θηλασμού, αλλά αν αποφασίσετε να επενδύσετε σε μία, θα την έχετε για πολλά-πολλά χρόνια και μπορείτε να την εντάξετε στη διακόσμηση του σαλονιού.

Το χρώμα

Ιδανικά αποφύγετε τα έντονα χρώματα, και αντίθετα επιλέξτε αποχρώσεις πιο απαλές που θα προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση στο μωρό. Μπορείτε φυσικά να δοκιμάσετε και διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς που θα κάνουν τη διακόσμηση πιο ενδιαφέρουσα, στόχος, ωστόσο μην ξεχνάτε είναι να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον για το μωρό.

Πηγή πληροφοριών: Very Well Family

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved