Τρόποι να φροντίσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της κύησης

5 τρόποι για να δείξετε στον εαυτό σας λίγη αυτο-φροντίδα στην εγκυμοσύνη.

Τρόποι να φροντίσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της κύησης

Φροντίστε τον εαυτό σας στην εγκυμοσύνη

Bigstock

Όπως σκέφτεστε το μωρό σας, έτσι θα πρέπει να σκέφτεστε και τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

  • Καθίστε

Πάντα φροντίζατε για όλους και για όλα γύρω σας. Τώρα είναι σημαντικό να φροντίσετε για τον ίδιο σας τον εαυτό.

Δεν χρειάζεται να τρέχετε εσεις για τους άλλους. Αφήστε την οικογένειά σας να στρώσει τραπέζι, να βάλει πλυντήριο, να απλώσει ρούχα, να πάει στο σουπερμάρκετ.

Αυτό θα σας ξεκουράσει και θα αποτρέψει το πρήξιμο των ποδιών σας.

Αν εργάζεστε βάλτε ένα υποπόδιο κάτω από το γραφείο ώστε να ξεκουράσετε τα πόδια σας και αποφύγετε να σηκώνετε βάρη.

  • Ασκηθείτε

Η άσκηση όπως το περπάτημα, το κολύμπι και η γιόγκα εγκυμοσύνης είναι εξαιρετική για το σώμα και το μυαλό σας. Μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο σας, τη σωματική σας αντοχή ακόμη και να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για τον τοκετό.

Αξίζει επίσης να γνωρίζετε ότι έρευνες έχουν δείξει πως η άσκηση στην εγκυμοσύνη βοηθά στη μείωση των επιπέδων του στρες και παράγει ενδορφίνες.

Μια γερή δόση φρέσκου αέρα μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας ευεξία – οπότε πάρτε το παλτό σας και ένα ζευγάρι άνετα αθλητικά παπούτσια – και απολαύστε όλα όσα έχει να προσφέρει το περπάτημα ή το ελαφρύ τρέξιμο.

  • Ξεκουραστείτε

Βεβαιωθείτε ότι περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί με τον σύντροφό σας και ξεκουράζεστε.

Είτε πρόκειται για μια βραδιά ταινιών, είτε μια βόλτα είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο μαζί πριν έρθει το μωρό στη ζωή σας.

egkyos.jpg

Έγκυος κρατά ένα ποτήρη γάλα στην κουζίνα.

Bigstock
  • Δεχτείτε οποιαδήποτε βοήθεια

Αφήστε να σας βοηθήσουν με την προετοιμασία του παιδικού δωματίου, αφήστε να σας κάνουν τις δουλειές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αφήστε που θα το έχετε ανάγκη και κατά τις πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι.

  • Φτιάξτε ένα mocktail

Τόσο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (RCOG) όσο και το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιών (RCM) συμβουλεύουν ότι οι έγκυες πρέπει να απέχουν εντελώς από την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε δοκιμάστε να φτιάξετε ένα smoothie ή mocktail.

Καταπραϋντικό smoothie - θα χρειαστείτε 1 μπανάνα, μια πρέζα μοσχοκάρυδο, μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, ένα φλιτζάνι γάλα, δύο φλιτζάνια τριμμένο πάγο - Βάλτε τα στο μπλέντερ και απολαύστε.

Ginger zinger punch - θα χρειαστείτε χυμό πορτοκαλιού, αναμεμειγμένο με λεμονάδα και μια πρέζα τζίντζερ συν άφθονο θρυμματισμένο πάγο.

Ρόφημα για τον χειμώνα - ζεστάνετε λίγο χυμό cranberry, ένα ξύλο κανέλας, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

πηγή: tommys.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved