Ουρολοίμωξη στην εγκυμοσύνη: Τρόποι να την αντιμετωπίσετε φυσικά

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την ουρολοίμωξη με φυσικούς τρόπους. 

Ουρολοίμωξη στην εγκυμοσύνη: Τρόποι να την αντιμετωπίσετε φυσικά
Bigstock

Η ουρολοίμωξη είναι σύνηθες φαινόμενο στην εγκυμοσύνη ιδιαίτερα μεταξύ της 6ης και της 24ης εβδομάδας. Το κύριο αίτιο είναι η μόλυνση από κάποιο βακτήριο και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θεωρείται επικίνδυνη για την έγκυο και το έμβρυο. Σημαντικό ωστόσο είναι να γνωρίζετε τα συμπτώματα και πότε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Συμπτώματα ουρολοίμωξης

Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι κάποια ή και όλα από τα παρακάτω:

  • Αίμα ή βλέννα στα ούρα
  • Αίσθηση καψίματος κατά την ούρηση
  • Πόνος στην κοιλιά
  • Πυρετός και ακράτεια
  • Θολά ή δύσοσμα ούρα
  • Επιθυμία για συχνή ούρηση
Pregnant Woman Holding Her Hands On Her Belly

Τρόποι να αντιμετωπίσετε την ουρολοίμωξη φυσικά

Οι περισσότερες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ειδικά η λοίμωξη του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος υποχωρούν συχνά από μόνες τους. Όταν δεν τον κάνουν, απαιτείται η χορήγηση αντιβίωσης.

Στην εγκυμοσύνη καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε την ουρολοίμωξη με φυσικούς τρόπους.

Αυξήστε την πρόσληψη υγρών. Η κατανάλωση νερού θα αυξήσει την αποβολή βακτηρίων από το ουροποιητικό σύστημα και θα μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης.

Μην κρατιέστε για να κάνετε την ανάγκη σας. Στην εγκυμοσύνη ιδανικά ουρείτε συχνά για να μην μείνουν τα ούρα για ώρα στην ουροδόχο κύστη. Εάν κρατιέστε συνέχεια τα αυξάνονται οι πιθανότητες να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια οδηγώντας σε μόλυνση.

Πάρτε προβιοτικά. Τα προβιοτικά προάγουν την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο, επηρεάζοντας θετικά τη συνολική υγεία του οργανισμού.

Δοκιμάστε τον χυμό cranberries. Ο χυμός cranberry χωρίς ζάχαρη είναι θρεπτικός και ένα από τα πολλά οφέλη του είναι ότι βοηθά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης.

Λάδι από γαρύφαλλο. Το γαρυφέλαιο είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του βοηθούν επίσης στην εξουδετέρωση του E. coli μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για μόλυνση στο ουροποιητικό. Ωστόσο, καλό είναι να χρησιμοποιείται μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό.

Αυξήστε την πρόσληψη σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C θεωρείται ότι αυξάνει το όξινο επίπεδο των ούρων εξουδετερώνοντας έτσι βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις. Τροφές που περιέχουν βιταμίνη C είναι τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο και η κόκκινη πιπεριά.

1682428124194-39819803-egkymosyni-xumos.jpg

Περιορίστε την κατανάλωση αναψυκτικών και καφεΐνης. Τα συγκεκριμένα ροφήματα επιδεινώνουν τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης και εντείνουν την αίσθηση καψίματος στην ευαίσθητη περιοχή.

Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων για την ευαίσθητη περιοχή. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή από αποσμητικά, μέχρι ειδικά σαπούνια κ.α. Αποφύγετε τη χρήση τους καθώς είναι πιθανό να ερεθίσουν την ουρήθρα και να προκαλέσουν ουρολοίμωξη.

Με πληροφορίες από parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved