Η επαρκής ποσότητα ασβεστίου στην εγκυμοσύνη

Πόσο ασβέστιο χρειάζεστε στην εγκυμοσύνη και που θα το βρείτε.

Η επαρκής ποσότητα ασβεστίου στην εγκυμοσύνη
Οι καλύτερες πηγές ασβεστίου για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Bigstock

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εμβρύου και εάν δεν λαμβάνετε την ποσότητα ασβεστίου που χρειάζεστε στην εγκυμοσύνης, το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει το ασβέστιο που έχετε στα οστά σας για να εξασφαλίσει την ομαλή ανάπτυξη του μωρού.

Γιατί χρειάζεστε το ασβέστιο στην εγκυμοσύνη

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και επιπλέον συμμετέχει σε πολλές βιοχημικές διεργασίες του σώματος. Είναι απαραίτητο για την παραγωγή ορμονών, για τη διατήρηση της λειτουργικότητας της κυτταρικής μεμβράνης και για τη διατήρηση της συσταλτικότητας του καρδιακού μυός.

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, οι ειδικοί συμβουλεύουν να προσλαμβάνετε τουλάχιστον 1.000-1.300 mg ασβεστίου κάθε μέρα από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων και συμπληρώματα διατροφής.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως είναι το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά έχουν επίσης ασβέστιο αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητα.

Υπάρχουν επίσης τροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο και έχουν εμπλουτιστεί με ασβέστιο όπως είναι διάφορα δημητριακά, ο χυμός πορτοκαλιού, ροφήματα σόγιας.

Young Beautiful Pregnant Female Resting In Chair And Drinking Milk From Glass

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπληρώματα ασβεστίου στην εγκυμοσύνη

Ένα έχετε αλλεργία στο γάλα, δυσανεξία στη λακτόζη ή ακολουθείτε μία vvegan διατροφή, δύσκολα θα προσλαμβάνετε σε επάρκεια την ποσότητα του ασβεστίου που χρειάζεστε και στις περιπτώσεις αυτές ο γιατρός είναι πιθανό να σας προτείνει συμπληρώματα ασβεστίου.

Πολλά από τα συμπληρώματα ασβεστίου περιέχουν επίσης βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Επίσης, οι ειδικοί αναφέρουν να παίρνετε 500 mg ασβεστίου τη φορά, για την καλύτερη απορρόφησή του από τον οργανισμό, έτσι πιθανά να παίρνετε ένα δισκίο από το συμπλήρωμα του ασβεστίου το πρωί και ένα το απόγευμα.

Να σημειώσουμε ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου είναι πιθανό να σας προκαλέσουν πρήξιμο, φούσκωμα ή αέρια. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε άλλο συμπλήρωμα ασβεστίου ή να πάρετε το συμπλήρωμα μαζί με φαγητό.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved