Ανθρακούχο νερό στην εγκυμοσύνη: Οφέλη και κίνδυνοι

Τι περιέχει το ανθρακούχο νερό και ποια και τι προκαλεί η κατανάλωσή του;

Ανθρακούχο νερό στην εγκυμοσύνη: Οφέλη και κίνδυνοι
Το ανθρακούχο νερό δεν είναι απαγορευτικό στην εγκυμοσύνη. Bigstock

Το ανθρακούχο νερό θεωρείται ασφαλές την περίοδο της εγκυμοσύνης από τη στιγμή που περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, αρώματα ή είναι εμπλουτισμένο με μέταλλα όπως το κάλιο και το νάτριο. Είναι σίγουρα μία πιο υγιεινή επιλογή από ένα αναψυκτικό και η κατανάλωσή του μπορεί να ανακουφίσει από συμπτώματα καούρας και φουσκώματος. Σημαντικό, ωστόσο, είναι να ελέγχετε την ετικέτα για να δείτε εάν περιέχει ζάχαρη ή καφεΐνη.

Τι ακριβώς είναι το ανθρακούχο νερό;

Το ανθρακούχο νερό είναι το νερό με διοξείδιο του άνθρακα, στοιχείο που δεν αλλοιώνει τη γεύση του αλλά προσθέτει μία σπιρτάδα, όμοια με εκείνη των αναψυκτικών που περιέχουν ανθρακικό. Είναι ένα φυσικό προϊόν και η διαφορά του με το νερό είναι οι μεγάλες συγκεντρώσεις HCO3 ΚΑΙ CO2.

Τα οφέλη του ανθρακούχου νερού στην εγκυμοσύνη

Βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμό βοηθά στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Εάν δεν πίνετε όσο νερό πρέπει μέσα στην ημέρα, το ανθρακούχο νερό ίσως σας φανεί μία πιο ενδιαφέρουσα επιλογή.

Ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος

Σύμφωνα με έρευνα, η κατανάλωση σωματικού βάρους, βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και της δυσπεψίας και προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο.

Δεν περιέχει ζάχαρη

Το ανθρακούχο νερό δεν περιέχει ζάχαρη ούτε θερμίδες σε σχέση με τα αναψυκτικά. Από αυτή την άποψη η αντικατάσταση ενός ζαχαρούχου ποτού με ανθρακούχο νερό μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα ωφέλιμη για την έγκυο

Πιθανοί κίνδυνοι

Φούσκωμα και αέρια

Σε πολλές γυναίκες ειδικά την περίοδο της εγκυμοσύνης, το ανθρακούχο νερό προκαλεί πρήξιμο, αέρια και έντονο φούσκωμα. Εάν παρατηρήσετε ότι το ίδιο συμβαίνει και σε εσάς, αποφύγετε την κατανάλωσή του και προτιμήστε το σκέτο νερό ή το αρωματισμένο νερό.

Με πληροφορίες από parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved