Εγκυμοσύνη και διατροφή: Ιδέες για «έξυπνα» σνακ

Τα ενδιάμεσα γεύματα την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι εξίσου σημαντικά με τα κυρίως.

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Ιδέες για «έξυπνα» σνακ

Υγιεινά και χορτσατικά σνακ για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Bigstock

Η διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης ως γνωστόν παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της εγκύου και στην ανάπτυξη του μωρού. Εκτός από τα κυρίως γεύματα, δηλαδή το πρωινό, το μεσημεριανό και βραδινό, πολύ σημαντικά είναι και τα ενδιάμεσα σνακ, τα οποία αφενός προλαμβάνουν την πείνα και αφετέρου είναι πηγή θρεπτικών συστατικών. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να κάνετε «έξυπνες» επιλογές και τα σνακ σας να περιλαμβάνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Ιδέες για «έξυπνα» σνακ

Μήλο κομμένο με φυστικοβούτυρο

Αυτό το σνακ συνδυάζει τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες του μήλου με τα καλά λιπαρά και την πρωτεΐνη του φυστικοβούτυρου. Είναι νόστιμο, χορταστικό και θα σας δώσει το boost ενέργειας που χρειάζεστε μέσα στη μέρα.

Τι να κάνετε: Κόψτε το μήλο σε φέτες και αλείψτε τις με 1 ή 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο. Προτιμήστε φυστικοβούτυρο απαλό, χωρίς ζάχαρη και με 100% περιεκτικότητα σε φυστίκια.

Τορτίγια με σπιτική γουακαμόλε

Κόψτε την τορτίγια σε κομμάτια, βάλτε τα στον φούρνο και ψήστε στους 180-200 βαθμούς C για περίπου 10 λεπτά. Θα γίνουν τραγανά και μπορείτε να τα αποθηκεύσετε για μέρες σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς.

Επιλέξτε τορτίγια ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Η γουακαμόλε από την άλλη φτιάχνεται από αβοκάντο και περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνη Β καλά λιπαρά. Η πιο εύκολη και σίγουρα επιτυχημένη συνταγή είναι φυσικά του Άκη και θα τη βρείτε εδώ.

Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα

Το τέλειο combo που εκτός από τις λιγούρες σας γλυκό θα σας δώσει ασβέστιο, πρωτεΐνες, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και όλα τις βιταμίνες και τα μέταλλα των φρούτων που θα επιλέξετε. Προσοχή μην το παρακάνετε με τις ποσότητες. Μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί και δύο κουταλιές της σούπας φρούτα όπως μύρτιλα, μήλο ή μπανάνα αρκούν.

Σοκολάτα με φρούτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι πιο υγιεινή από ότι η γάλακτος ή η λευκή. Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι η με μέτρο κατανάλωσή της μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας και βελτιώνει τη διάθεση. Συνδυάστε την με φρούτα για να παρατείνετε την αίσθηση κορεσμού ή εναλλακτικά μπορείτε να λιώσετε λίγη κουβερτούρα και να βουτήξετε φρεσκοκομμένα φρούτα μέσα σε αυτήν.

Smoothies

Η διατροφική αξία των smoothies εξαρτάται από τα συστατικά που περιέχουν. Προτιμήστε τις συνταγές για smoothies που περιέχουν γιαούρτι ή γάλα (κανονικό ή αμυγδάλου), φρούτα και κάποιο λαχανικό όπως το σπανάκι. Εάν σας αρέσουν οι πιο γλυκιές γεύσεις προτιμήστε το μέλι ή το κακάο.

Extra tip: Eάν προτιμάτε τα πιο παχύρευστα smoothies, δοκιμάστε να παγώσετε τα φρούτα που θα βάλετε για μερικές ώρες στην κατάψυξη.

Smoothies που μπορείς να απολαύσεις την περίοδο της εγκυμοσύνης

Σπιτικές μπάρες δημητριακών

Συνδυάζουν τις φυτικές ίνες και τις πρωτεΐνες των δημητριακών με τα καλά λιπαρά και τις βιταμίνες που έχουν οι ξηροί καρποί ή τα αποξηραμένα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με την εκάστοτε συνταγή.

Σπιτικές μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη – Φτιάξτε τις με 3 υλικά

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved