Συμβουλές αυτοφροντίδας για την εγκυμοσύνη

Τι μπορείς να κάνεις για να νιώθεις όμορφα στην εγκυμοσύνη σου; Ιδού.

Συμβουλές αυτοφροντίδας για την εγκυμοσύνη

Συμβουλές για να νιώθεςι όμορφη και όμορφα στην εγκυμοσύνη σου.

Bigstock

Η εγκυμοσύνη συνεπάγεται πολλές αλλαγές, κυρίως σωματικές, τις οποίες δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστείς. Το να βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει, ακόμα και για τον ιερό αυτό σκοπό, είναι κάποιες φορές σοκαριστικό. Βέβαια από την άλλη, είναι στο δικό σου χέρι να κάνεις ό,τι μπορείς για να νιώθεις όμορφα και όμορφη.

Βάλε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου

Η αλήθεια είναι πως όταν νιώθεις φουσκωμένη και εξαντλημένη, το να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να κάνεις γυμναστική ή έστω να περπατήσεις το τετράγωνο, είναι πρόκληση. Αξίζει όμως τον κόπο. Ακόμα και 5-10 λεπτά γυμναστικής θα σου δώσουν ενέργεια, θα σου φτιάξουν τη διάθεση και επιπλέον μπορεί να σε ανακουφίσουν από συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως είναι ο πόνος στην πλάτη.

undefined

Άλλαξε κούρεμα

Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι την περίοδο της εγκυμοσύνης τα μαλλιά τους ήταν πιο πυκνά και λαμπερά. Η επιστήμη συμφωνεί και ο βασικότερος λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι οι αλλαγές στις ορμόνες.

Εκμεταλλεύσου το διάστημα αυτό και κάνε ένα κούρεμα που θα αναδείξει τη νέα πλούσια χαίτη. Η αλλαγή αυτή στα μαλλιά σου δεν θα διαρκέσει για πάντα, αλλά αντίθετα θα γίνουν όπως ήταν πάντα περίπου 6 μήνες μετά τον τοκετό.

Αγόρασε έξυπνα ρούχα εγκυμοσύνης

Δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές, αλλά να επιλέξεις τα κατάλληλα κομμάτια. ΄Ένα τζιν εγκυμοσύνης για παράδειγμα με λάστιχο που προσαρμόζεται στο μέγεθος της κοιλιάς όσο η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, είναι must και κατάλληλο για κάθε ώρα της ημέρας. Γενικά, τα ρούχα που ήδη έχεις στην ντουλάπα σου δεν είναι απαγορευτικά για την εγκυμοσύνη, ειδικά εάν προτιμάς ρούχα και μπλούζες πιο άνετα και φαρδιά. Δοκίμασε, τόλμησε και δες τυχόν ελλείψεις που έχεις για να κάνεις τις κατάλληλες αγορές.

Φρόντισε την επιδερμίδα σου

Οι αλλαγές στις ορμόνες είτε θα κάνουν την επιδερμίδα σου να λάμπει, είτε θα την κάνουν πιο ξηρή ίσως και με σπυράκια. Η ακμή της εγκυμοσύνης, άλλωστε, υπάρχει και ευτυχώς δεν διαρκεί για πάντα.

Φρόντισε την επιδερμίδα σου με ενυδατικές, κρέμες, έλαια, και συμβουλεύσου έναν ειδικό εάν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την ακμή. Χειμώνα καλοκαίρι μην ξεχνάς να βάζεις αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι καθώς οι πιθανότητες να βγάλεις πανάδες είναι αυξημένες.

Κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς

Ο επαρκής ύπνος θα σε βοηθήσει να νιώθεις πιο ξεκούραστη, πιο όμορφη και θα βελτιώσει τη διάθεσή σου. Όσο η εγκυμοσύνη προχωρά είναι λογικό να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς λόγω συχνοουρίας και μεγάλης κοιλιάς. Δες εδώ το άρθρο μας για να κοιμάσαι καλύτερα στην εγκυμοσύνη σου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved