Εγκυμοσύνη: Βάλτε στη διατροφή σας την κανέλα, κάνει καλό

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κατανάλωση κανέλας στην εγκυμοσύνη.

Εγκυμοσύνη: Βάλτε στη διατροφή σας την κανέλα, κάνει καλό

Η κανέλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που ωφελούν με πολλούς τρόπους τον οργανισμό την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Bigstock

Η κανέλα είναι ένα υγιεινό και νόστιμο μπαχαρικό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που ωφελούν τον οργανισμό. Είναι όμως ασφαλής η κατανάλωσή της στην εγκυμοσύνη;

Κανέλα και εγκυμοσύνη

Η κανέλα επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη, ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν η κατανάλωσή της να γίνεται με μέτρο για να αποφύγετε καούρες, δυσπεψία και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα. Μπορείτε άφοβα να βάζετε κανέλα στον καφέ, στα φαγητά ή σε σνακ που τρώτε μέσα στη μέρα.

kanela-apwleia-varous.jpg

Τα οφέλη από την κατανάλωση κανέλας στην εγκυμοσύνη είναι πολλά.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η κανέλα περιέχει αντιοξειδωτικά όπως οι πολυφαινόλες που βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος προκαλώντας ασθένειες. Τα αντιοξειδωτικά επίσης ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύοντας το σώμα από βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις.

Καταπολεμά τις φλεγμονές. Το πρήξιμο και ο πόνος στο σώμα είναι συνήθη συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Η κανέλα λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές στο σώμα και να βοηθήσει στην ανακούφιση από τους πόνους.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση κανέλας μειώνει αισθητά την αρτηριακή πίεση σε ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 και αυτό γιατί η κανέλα περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Πόση κανέλα μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά;

Δεν υπάρχουν οδηγίες για την μέγιστη ποσότητα κανέλας που μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά. Εάν σας αρέσει η κανέλα, μπορείτε να την προσθέτετε στα αγαπημένα σας φρούτα και σνακ, αλλά προσοχή μην το παρακάνετε.

Ένας ακόμα λόγος φυσικά που η κανέλα αξίζει μία θέση στη διατροφή σας, είναι ότι λόγω της γλυκιάς της γεύσης, μπορεί να ικανοποιήσει τη λιγούρα σας για γλυκό, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό σας με ζάχαρη ή άλλα συστατικά που έχουν χαμηλή διατροφική αξία.

Με πληροφορίες από healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved