Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για να νιώθετε άνετα όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι

Το να βολεύεστε στο κρεβάτι σας είναι σημαντικό για να κοιμάστε καλύτερα και να ξεκουράζεστε επαρκώς.

Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για να νιώθετε άνετα όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι

Κοιμηθείτε καλύτερα και ξεκουραστείτε περισσότερο με αυτά τα tips.

Bigstock

Οι λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε την περίοδο της εγκυμοσύνης και ειδικά το τρίτο τρίμηνο, είναι πολλοί. Από τη μία η μεγάλη κοιλιά γενικά σας δυσκολεύει να κινηθείτε. Από την άλλη οι καούρες, η συχνοουρία και δυσκολία στην αναπνοή κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Σε πρώτη φάση, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τρόπους για να νιώθετε άνετα στο κρεβάτι. Παρακάτω μερικές συμβουλές.

Πειραματιστείτε με τα μαξιλάρια. Κάποιες έγκυες βολεύονται με πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι και άλλες με μόνο ένα. Επίσης, είναι πιθανό το μαξιλάρι στο οποίο κοιμόσασταν τόσο καιρό, να μην σας βολεύει πια. Γενικά, θα πρέπει να δείτε ποιά λύση εξυπηρετεί καλύτερα εσάς και μέχρι να το πετύχετε αυτό ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορους συνδυασμούς και εναλλακτικές.

Το μαξιλάρι εγκυμοσύνης είναι μία επιλογή και πολλές γυναίκες το αξιοποιούν και μετά τον τοκετό, κατά τον θηλασμό.

Δοκιμάστε ένα στήριγμα για την κοιλιά σας. Τα ειδικά αυτά στηρίγματα είναι φτιαγμένα για όταν ξαπλώνετε στο πλάι. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε και στη μέση όταν κάθεστε σε μία πιο όρθια-καθιστή θέση στο κρεβάτι.

Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις για τον ύπνο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κοιμάστε στο πλάι και συγκεκριμένα από την αριστερή πλευρά για την καλύτερη παροχή οξυγόνου, αίματος και θρεπτικών συστατικών προς το μωρό. Δοκιμάστε να έχετε τα πόδια πιο τεντωμένα ή λυγισμένα, τα χέρια κάτω ή πάνω από το μαξιλάρι. Γενικά, δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις για να δείτε ποια σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Pregnant Woman Sleeping And Resting In Her Bed.

Επιλέξτε τα κατάλληλα ρούχα. Κατάλληλα ρούχα σε αυτή τη φάση, είναι ό,τι σας κάνει να νιώθετε άνετα. Το καλοκαίρι ίσως νιώθετε καλύτερα μία μακριά νυχτικιά αέρινη από βαμβακερό ύφασμα. Αποφύγετε ότι σας πιέζει στην κοιλιά ή δεν σας εξυπηρετεί στο να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

Πολλές γυναίκες επίσης προτιμούν τα φαρδιά t-shirt, ενώ σύμφωνα με το babycenter.com, κάποιες αναφέρουν ότι προτιμούν τις πιτζάμες από ύφασμα που γλιστράει καθώς τις βοηθά να βολεύονται πιο εύκολα στο κρεβάτι. Άλλες πάλι θεωρούν το συγκεκριμένο ύφασμα άβολο και ανατριχιαστικό.

Φυσικά υπάρχουν και πιτζάμες κατάλληλες για εγκύους. Εάν προτιμήσετε κάτι τέτοιο, επιλέξτε κάτι που θα μπορείτε να φορέσετε και μετά τον τοκετό στο μαιευτήριο ή όλη την περίοδο του θηλασμού.

Πηγή πληροφοριών: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved