6 πρώιμα σημάδια και συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Ποια είναι τα πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης;

6 πρώιμα σημάδια και συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα μιας εγκυμοσύνης

Bigstock

Πριν μάθετε ότι θα γίνετε μαμά ή πριν κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης, υπάρχουν μερικά σημάδια και συμπτώματα που μαρτυρούν εγκυμοσύνη.

  • Ναυτία

Η ναυτία είναι το πρώτο σύμπτωμα που εμφανίζεται από νωρίς. Ένα ποσοστό 80% των γυναικών νιώθει αδιαθεσία το πρωί, από τα πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί να ονομάζεται «πρωινή ναυτία ή αδιαθεσία» όμως μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ναυτίες ακόμη και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως εμφανίζεται κατά την 6η εβδομάδα της κύησης και (καλώς εχόντων των πραγμάτων) φεύγει κατά τη 14η εβδομάδα.

  • Κούραση

Αυτές οι άτιμες οι ορμόνες μπορούν να σας εξαντλήσουν από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. Η κούραση συνήθως εμφανίζεται νωρίς και μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι εγκυμοσύνης. Οφείλεται στο συνδυασμό χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και χαμηλής αρτηριακής πίεσης με υψηλά επίπεδα προγεστερόνης. Ακόμη ένας λόγος που σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένη είναι τούτος: το σώμα σας είναι απασχολημένο να φτιάχνει έναν άλλο άνθρωπο.

  • Ευαίσθητο στήθος

Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος. Ο ευαίσθητος μαστός είναι ένα στοιχείο που μαρτυρά ότι ένα μωρό μεγαλώνει μέσα σας.

Η αύξηση των επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης μπορεί να κάνει το στήθος σας ευαίσθητο- όπως όταν έχετε για πρώτη φορά περίοδο. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη το στήθος σας μπορεί να είναι μεγαλύτερο, πρησμένο και πιο ευαίσθητο από το συνηθισμένο.

Τι να περιμένετε όταν είστε σε ενδιαφέρουσα; Πολλές βόλτες στην τουαλέτα.

Οι ορμονικές αλλαγές και η αύξηση του όγκου του αίματός σας σημαίνει περισσότερη ροή αίματος στα νεφρά σας. Στη συνέχεια, όλο το επιπλέον υγρό γεμίζει την ουροδόχο κύστη σας. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει τις πρώτες μέρες και στη συνέχεια, όταν το μωρό μεγαλώνει.

  • Ευαίσθητη όσφρηση και γεύση
egkymosyni-ligoures.jpg

Ακόμη ένα σημάδι που εμφανίζεται αρκετά νωρίς στην εγκυμοσύνη είναι η ευαισθησία στη γεύση και την όσφρηση. Αυτά τα δύο σε συνδυασμό με τη ναυτία μπορεί να σας κάνει να νιώθετε δυσφορία με κάποια φαγητά. Από την άλλη μπορεί να σας κάνει να λιγουρεύεστε φαγητά που δεν τρώγατε πριν.

  • Χαμένη περίοδος

Αν η περίοδός σας έχει αργήσει 1-2 εβδομάδες τότε αυτό ίσως να μαρτυρά ότι είστε έγκυος. Συνήθως η χαμένη περίοδος είναι ο «προάγγελος» της εγκυμοσύνης.

με πληροφορίες από το smababy.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved