Beauty tips για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια φυσική και όμορφη περίοδος. Ορίστε μερικά απλά beauty tips για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Beauty tips για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Οι έγκυες πρέπει να φροντίζουν το δέρμα τους κατά την κύηση

Bigstock

Η εγκυμοσύνη είναι υπέροχη όμως το σώμα περνά από πολλές αλλαγές. Γι' αυτό είναι σημαντικό να φροντίσετε και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

Φροντίδα δέρματος την περίοδο της εγκυμοσύνης

Το δέρμα σας λάμπει; Αν ναι τότε είστε τυχερή. Υπάρχουν όμως γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους το δέρμα τους γίνεται ξηρό και θαμπό. Ορίστε μερικά tips:

Οι υδατικές κρέμες είναι ιδανικές για το ξηρό δέρμα. Ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας να σας προτείνει ένα προϊόν, κατάλληλο για το δέρμα σας.

Το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ ή το γλυκό αμυγδαλέλαιο μπορούν να βοηθήσουν στην ξηρότητα του δέρματος.

Το δέρμα σας είναι πιο ευαίσθητο όταν εκτίθεται στον ήλιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί ακόμη και να εμφανίσει καφέ κηλίδες. Φορέστε ένα καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό στο πρόσωπο και το δέρμα σας που δεν καλύπτεται από σκιά.

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει απελευθέρωση κορτιζόλης, οδηγώντας σε φλεγμονή του δέρματος και ακμή. Προσπαθήστε λοιπόν να αποφύγετε τυχόν αγχωτικές καταστάσεις.

Η διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά θα κάνει θαύματα στο δέρμα σας. Για να σας βοηθήσουμε να τρώτε καλά, ακολουθεί ο οδηγός μας για το τι πρέπει να τρώτε όταν είστε έγκυος.

egkyos-koimatai-sto-krevati.jpg

Γυναίκα κοιμάται

Πρόληψη κατά των ραγάδων στην εγκυμοσύνη

Μερικά beauty tips:

  • Τρίψτε ενυδατικές κρέμες ή λαδάκια στο στήθος, την κοιλιά και τους γοφούς σας κάθε βράδυ.
  • Αν προτιμάτε φυσικές εναλλακτικές, δοκιμάστε έλαια αμυγδάλου ή αβοκάντο.
  • Αγοράστε σουτιέν που προσφέρουν την υποστήριξη και την άνεση που χρειάζεστε.
  • Καταναλώστε τροφές που περιέχουν υγιή λίπη όπως λιπαρά ψάρια, αβοκάντο και ξηρούς καρπούς - αρκεί να μην είστε αλλεργικές. Η κατανάλωση της σωστής ποσότητας λιπαρών ψαριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένας καλός τρόπος να ενυδατώνετε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω.
  • Θυμηθείτε να τρώτε 200 παραπάνω θερμίδες, μόνο το τελευταίο τρίμηνο της κύησης.

Best οf the best: 10 Λάδια και κρέμες σώματος για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης

Make-up tips κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη μπορεί να σας κάνει να θέλετε να κρύψετε κάτω από το μακιγιάζ τα σημάδια της κούρασης ή τις καφέ κηλίδες. Εάν επιλέξετε να φοράτε καλλυντικά προϊόντα, αποφύγετε εκείνα που περιέχουν χημικές ουσίες όπως τα parabens. Οποιαδήποτε κρέμα βάζετε στο δέρμα σας έχει τη δυνατότητα να εισχωρήσει στην κυκλοφορία του αίματός σας (και πιθανώς και στο μωρό). Πριν χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε, ελέγξτε τα συστατικά ή συμβουλευτείτε το γιατρό ή τη μαία σας.

Ακολουθεί μια λίστα από τα χημικά που πρέπει να αποφεύγετε: parabens, φθαλικές ενώσεις, φορμαλδεΰδη, τολουόλιο, διυδροξυακετόνη (DHA), χλωριούχο αργίλιο, σαλικυλικά και βήτα-υδροξυοξέα.

Γυναίκα φορά στο πρόσωπό της φύλλο μάσκας

Bigstock

Τρόποι και tips για να αποφύγετε το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της κύησης:

  • Αισθάνεστε πρήξιμο στο πρόσωπο; Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ μπρονζέ contouring.
  • Αντί για ένα βαρύ foundation που όσο περισσότερη ώρα το φοράτε, τόσο πιο λιπαρό γίνεται, δοκιμάστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για να αναδείξετε τη φυσική σας λάμψη.
  • Υποφέρετε από εξάνθημα ή ακμή εγκυμοσύνης; Το δέρμα σας θα ηρεμήσει αρκετά σύντομα. Μέχρι τότε, περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα καλό concealer.
  • Διπλή χρήση – μία συσκευασία κραγιόν και ρουζ μαζί (2 σε 1) θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χώρο στην τσάντα. Επιλέξτε ένα βιολογικό προϊόν.
  • Αγοράστε ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες – αν δεν σας αρέσει η μάσκαρα. Μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα, θα έχετε γυριστές και όμορφες βλεφαρίδες.
  • Αν πάλι θέλετε να φορέσετε μάσκαρα, επενδύστε σε μια καλή, απαλλαγμένη από όλα εκείνα τα χημικά συστατικά.
  • Ένα mist προσώπου μπορεί να φαίνεται σαν υπερβολή, αλλά μπορεί να σας δώσει μια φρέσκια λάμψη εάν αισθάνεστε εξαντλημένες.
  • Δοκιμάστε ένα κραγιόν ή ένα lip balm έναν τόνο πιο σκούρο από το φυσικό χρώμα των χειλιών σας.

πηγή: smababy.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved