Επισκληρίδιος - Η μαία συμβουλεύει για αυτή τη μέθοδο διαχείρισης πόνου τοκετού

Πώς γίνεται η επισκληρίδιος;

Επισκληρίδιος - Η μαία συμβουλεύει για αυτή τη μέθοδο διαχείρισης πόνου τοκετού
Bigstock

H Louise είναι μαία και την ακολουθούν πάνω από 76.000 χρήστες από όλο τον κόσμο. Η ίδια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δίνει συμβουλές που βοηθούν όχι μόνο τις έγκυες αλλά και τις λεχώνες και τις μαμάδες με μεγαλύτερα παιδιά.

Μέσα στον λογαριασμό της μπορεί να βρει κανείς συμβουλές για ανώδυνο τοκετό, για θηλασμό, tips για να διαχειριστεί μια έγκυος τους πόνους κατά τη διάρκεια του τοκετού και συμβουλές για την ανάπτυξη και τη φροντίδα του νεογέννητου.

Ανάμεσα στις συμβουλές της και τούτη εδώ, που μιλά για την επισκληρίδιο κατά τον τοκετό, τα υπέρ και τα κατά αν μια μέλλουσα μαμά την επιλέξει.

«Η επισκληρίδιος είναι η μέθοδος που επιλέγουν οι περισσότερες έγκυες για να μειώσουν τον πόνο του τοκετού. Ωστόσο, πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που επιλέγουν να γεννήσουν χωρίς τη χρήση επισκληριδίου.

Αυτό που είναι πραγματικά είναι σημαντικό δεν είναι να αποφασίσετε πριν από την έναρξη του τοκετού εάν θέλετε να κάνετε επισκληρίδιο ή όχι, αλλά να γνωρίζετε τι είναι, πώς βοηθά και ποια είναι τα υπέρ και τα κατά αυτής της μεθόδου.

Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να κάνετε επισκληρίδιο, ο αναισθησιολόγος θα έρθει να σας δει και να σας μιλήσει για αυτή και για να περιγράψει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ως μαίες ζητούμε από τις μέλλουσες μαμάδες να κάνουν μαθήματα τοκετού: για να μαθαίνουν όλα όσα χρειάζονται χωρίς πίεση και άγχος.»

https://www.instagram.com/p/CuOkwVbsw7p/

Τι είναι η επισκληρίδιος;

Η επισκληρίδιος αναισθησία είναι μία μέθοδος χορήγης φαρμάκων στον επισκληρίδιο χώρο στο νωτιαίο μυελό για να εμποδίσει τον πόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.

Πώς γίνεται;

Η επισκληρίδιος περιλαμβάνει έγχυση τοπικού αναισθητικού μέσω ενός πολύ λεπτού σωλήνα που ονομάζεται καθετήρας. Με αυτή τη διαδικασία μειώνεται η αίσθηση του πόνου στο κάτω μισό του σώματος.

Μερικά από τα οφέλη της επισκληρίδιου περιλαμβάνουν μειωμένο στρες και άγχος, βελτιωμένη ικανότητα ανάπαυσης κατά τη διάρκεια του τοκετού και αυξημένη άνεση κατά τον τοκετό.

Μάθετε περισσότερα για την επισκληρίδιο εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved