Εγκυμοσύνη και παραλία: Τι να προσέξετε

Μπορείτε να απολαύσετε τις εξορμήσεις σας στην παραλία την περίοδο της εγκυμοσύνης αρκεί να προσέξετε ορισμένα πράγματα.

Εγκυμοσύνη και παραλία: Τι να προσέξετε

Η παραλία κρύβει κινδύνους για την έγκυο.

Bigstock

Η εξόρμηση στην παραλία και το μπάνιο στη θάλασσα δεν είναι απαγορευτικά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Είναι σημαντικό ωστόσο να δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή σε ορισμένα πράγματα για να μείνετε εσείς και το μωρό σας ασφαλείς.

Εγκυμοσύνη και παραλία: Πιθανοί κίνδυνοι

Έγκαυμα από τον ήλιο. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία με τις ώρες και χωρίς τη συχνή ανανέωση αντηλιακού είναι επικίνδυνη, ένα παραπάνω την περίοδο της εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει γιατί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και τα συχνά ηλιακά εγκαύματα μειώνουν τα επίπεδα του φολικού οξέος, ένα συστατικό που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Αφυδάτωση. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού συνδέεται άμεσα με τον σχηματισμό και τη λειτουργία του πλακούντα. Η έκθεση στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες και γενικότερα η έκθεση στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυξάνει τον κίνδυνο αφυδάτωσης.

Θερμοπληξία. Η θερμοπληξία είναι η υπερθέρμανση (υπερθερμία) του σώματος, δηλαδή αύξηση της θερμοκρασίας του που μπορεί να φτάσει σε υψηλά και επικίνδυνα επίπεδα. Ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο, η υπερθερμία μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, ακόμα και αποβολή.

Εξάντληση. Η έντονη κόπωση είναι σύμπτωμα της εγκυμοσύνης από το πρώτο κιόλας τρίμηνο. Η ζέστη και μία εξόρμηση στην παραλία μπορεί να επιδεινώσει την κούραση που αισθάνεστε, να σας προκαλέσει κακή διάθεση, ακόμα και να αυξήσει τον κίνδυνο για ατυχήματα.

1687763411195-730935304-egkymosyni-to-kalokairi.jpg

Συμβουλές για να απολαύσετε το μπάνιο σας στη θάλασσα

Καθίστε σε σκιερό μέρος

Η έκθεση στον ήλιο δεν είναι απαγορευτική αλλά για όλους τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, καλό είναι να προτιμήσετε ένα σκιερό μέρος και να εκτίθεστε στον ήλιο για λίγη μόνο ώρα, όταν για παράδειγμα θέλετε να κάνετε μία βουτιά.

Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό

Επιλέξτε ένα με υψηλό δείκτη προστασίας και μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε συχνά για όσες ώρες είστε στην θάλασσα.

Απολαύστε το νερό αλλά με μέτρο

Το κολύμπι γυμνάζει όλο το σώμα και είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα είδη γυμναστικής ακόμα και για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Όταν είστε στην παραλία όμως, μην το παρακάνετε με την ώρα που είστε μέσα στη θάλασσα. Είναι προτιμότερο να μπαίνετε για λίγη ώρα πολλές φορές, παρά να είστε με τις ώρες μέσα και παράλληλα να εκτίθεστε στον ήλιο.

Προσοχή, προσοχή, προσοχή

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι η θάλασσα να είναι καθαρή και να βλέπετε που πατάτε μπαίνοντας για να μην πέσετε ή χτυπήσετε. Επίσης, προτιμήστε παραλίες χωρίς κύματα, ρεύματα και σχετικά ρηχές.

Πάρτε μαζί σας ένα ψυγειάκι με τα απαραίτητα

Δεν είναι σημαντικό μόνο να κάθεστε στον ήλιο, αλλά και να έχετε μαζί σας ένα ψυγειάκι με δροσερό νερό και καλοκαιρινά φρούτα. Ενυδάτωση και πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, δύο σε ένα. Επίσης, έχετε μαζί σας ένα δεύτερο μαγιό ή καθαρά ρούχα, αντηλιακό και ένα body mist ή σπρέι με νερό για να δροσίζεστε όση ώρα είστε εκτός νερού.

Με πληροφορίες από momlovebests.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved