Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τι να τρώτε τις μέρες με καύσωνα

Το κλειδί είναι η επαρκής ενυδάτωση.

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τι να τρώτε τις μέρες με καύσωνα

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού προτιμήστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Bigstock

Την περίοδο της εγκυμοσύνης η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται και παράλληλα μειώνεται η αντοχή στη ζέστη. Αυτό σημαίνει ότι οι καυτές μέρες του καλοκαιριού είναι για εσάς πιο ζόρικες και ειδικά εάν διανύετε τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί; Να μείνετε σε δροσερό περιβάλλον και να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Σημαντική επίσης είναι η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού με την κατανάλωση τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Όσον αφορά τη διατροφή σας, καλό είναι να αποφύγετε τα βαριά φαγητά , τα γλυκά και τα τηγανιτά. Αντίθετα, προτιμήστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Τι να τρώτε τις μέρες με καύσωνα

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και νερό. Ιδού μερικά που αξίζει να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας τις μέρες με καύσωνα.

Καρπούζι

Περιεκτικότητα σε νερό: 92%

karpouzi-ofeli.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Sahand Babali

Το καρπούζι είναι μία ιδανική λύση για να αυξήσετε την κατανάλωση υγρών μέσα στη μέρα. Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και βοηθά στην καταπολέμηση των πονοκεφάλων και των καούρων.

Αγγούρι

Περιεκτικότητα σε νερό: 95%

Το αγγούρι έχει ουδέτερη γεύση και άφθονο νερό. Μπορείτε να το φάτε ως σνακ ή να το εντάξετε σε σαλάτες, smoothies ή ακόμα και να το φάτε ως συνοδευτικό στο μεσημεριανό ή βραδινό σας γεύμα.

Μαρούλι

Περιεκτικότητα σε νερό: 95%

Μία σαλάτα με μαρούλι, τυρί, λαχανικά και ξηρούς καρπούς είναι ένας πλήρες και πολύ θρεπτικό γεύμα, ό,τι πρέπει για τις μέρες με καύσωνα. Μην ξεχάσετε πριν καταναλώσετε το μαρούλι να το πλύνετε πολύ καλά.

Πεπόνι

Περιεκτικότητα σε νερό: 90%

Είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Έχει μαλακή υφή, είναι δροσιστικό και η γλυκιά γεύση του το καθιστά ιδανικό για τις στιγμές που σας πιάνουν οι λιγούρες για γλυκό. Είναι επίσης καλή πηγή φολικού οξέος και ένα φλιτζάνι έχει μόλις 65 θερμίδες.

Είσαι έγκυος; Πέντε λόγοι για να εντάξεις το πεπόνι στη διατροφή σου

Γιαούρτι

Περιεκτικότητα σε νερό: 85%

giaourti.jpg
Bigstock

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνη. Για ακόμα περισσότερη ενυδάτωση μπορείτε να το συνδυάσετε με καλοκαιρινά φρούτα.

Φράουλες

Περιεκτικότητα σε νερό: 91%

Οι φράουλες είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και καλίου. Πλύνετέ τις πολύ καλά πριν την κατανάλωση και απολαύστε τις σκέτες, για πρωινό με βρόμη και γάλα ή σε ένα μπολ με άλλα καλοκαιρινά φρούτα.

Με πληροφορίες από parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved