Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ο τοκετός πλησιάζει

Πώς θα καταλάβετε ότι ο τοκετός πλησιάζει; 

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ο τοκετός πλησιάζει

Οι ενδείξει τοκετού που πρέπει να γνωρίζετε.

Bigstock

Το άγχους του τοκετού υπάρχει καθ΄ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τις περισσότερες τουλάχιστον έγκυες. Πώς θα καταλάβετε ότι «έσπασαν» τα νερά; Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που θα σας δείξουν ότι έφτασε η μεγάλη στιγμή;

Νιώθετε έντονη εξάντληση

Η κόπωση είναι σύμπτωμα σε κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, είναι πιθανό, όσο πλησιάζετε προς τον τοκετό να νιώσετε ακόμα πιο έντονη εξάντληση και αυτό γιατί το μωρό διανύει το τελικό στάδιο της ανάπτυξής του στη μήτρα και παράλληλα οι ορμόνες αλλάζουν για να προετοιμάσουν το σώμα για τον τοκετό.

Διάρροια

Κάποιες γυναίκες έχουν διάρροια λίγες μέρες πριν τον τοκετό. Αυτό συμβαίνει γιατί λίγο πριν τη γέννα αυξάνονται τα επίπεδα της ορμόνης προσταγλανδίνης προκαλώντας διάρροια και γενικά την ανάγκη για άμεση κένωση. Αυτός είναι ένας μηχανισμός του σώματος για να αδειάσει τα έντερα ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές οι συσπάσεις της μήτρας.

Το μωρό έχει μετακινηθεί πιο χαμηλά

Λίγο πριν τον τοκετό το μωρό αλλάζει ελαφρώς τη θέση του και μετακινείται πιο χαμηλά στη μήτρα, στο ύψος της λεκάνης. Αυτό ακριβώς ονομάζεται «εμπέδωση» και παράλληλα θα παρατηρήσετε επίσης συχνοουρία και μια επίπονη πίεση στη λεκάνη.

Αυξημένες κολπικές εκκρίσεις

Πλησιάζοντας προς τη γέννα, ο τράχηλος μεγαλώνει και πολλές γυναίκες εμφανίζουν αυξημένες κολπικές εκκρίσεις.

undefined

Πότε ξεκινά πραγματικά ο τοκετός;

Ο μηχανισμός που προκαλεί την έναρξη του τοκετού διαφέρει ανά περίπτωση. Ωστόσο, τα συμπτώματα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι τα εξής:

  • Συσπάσεις συχνές και ρυθμικές. Οι συσπάσεις αυτές είναι διαφορετικές από τις Braxton Hicks με βασικότερη διαφορά τους ότι δεν περνούν και ότι γίνονται πιο συχνές και πιο έντονες όσο περνά η ώρα.
  • Ρήξη θυλακίου. Η ρήξη θυλακίου είναι αυτό που λέμε «σπάνε τα νερά» και ουσιαστικά πρόκειται για απώλεια υγρού από τον κόλπο.
  • Βλεννοαιματηρές εκκρίσεις. Όταν η ώρα του τοκετού έχει πια φτάσει, συχνά αποβάλλεται μία πηκτή βλέννα που σφράγιζες τον τράχηλο στην εγκυμοσύνη.

Με πληροφορίες από theeverymom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved