Συμβουλές για τη φροντίδα των μαλλιών στην εγκυμοσύνη

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα των μαλλιών στην εγκυμοσύνη.

Συμβουλές για τη φροντίδα των μαλλιών στην εγκυμοσύνη
Στην εγκυμοσύνη οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούν ότι τα μαλλιά τους είναι πιο πυκνά και λαμπερά. Bigstock

Πολλές γυναίκες παρατηρούν αλλαγές στα μαλλιά τους την περίοδο της εγκυμοσύνης. Κάποιες έχουν τριχόπτωση ήδη από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, και κάποιες άλλες, πιο τυχερές, αναφέρουν ότι τα μαλλιά τους έγιναν πιο πυκνά και λαμπερά.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της ζωής σας να ξέρετε πώς θα φροντίσετε τα μαλλιά σας σωστά.

Αλλαγές στα μαλλιά την περίοδο της εγκυμοσύνης

Η βασική αιτία για όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στα μαλλιά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι οι ορμονικές αλλαγές.

Πιο πυκνά και λαμπερά μαλλιά

Τα πιο πυκνά και λαμπερά μαλλιά είναι αποτέλεσμα της αύξησης των επιπέδων των οιστρογόνων. Ένα λοιπόν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, τα μαλλιά σας, σας φαίνονται πιο πολλά, η τρίχα πιο χοντρή και γενικά πιο υγιή, μην απορήσετε. Συμβαίνει.

Μετά τον τοκετό, τα επίπεδα των οιστρογόνων ξανανεβαίνουν με αποτέλεσμα να παρατηρήσετε ακόμα και τριχόπτωση.

Πιο πολλά μαλλιά

Η αύξηση στον όγκο του αίματος που παρατηρείται την περίοδο της εγκυμοσύνης σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα των οιστρογόνων έχει σαν αποτέλεσμα να παρατείνεται κατά πολύ η αναγενής φάση, η περίοδος δηλαδή που η τρίχα σχηματίζεται και μεγαλώνει.

Pregnant Woman Sitting On Sofa At Home

Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τα μαλλιά σας μπορεί να φαίνονται πιο υγιή από ποτέ, χρειάζονται όμως συνεχή φροντίδα. Τι να λάβετε υπόψη.

Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή πρέσα μαλλιών

Όλες οι συσκευές που λειτουργούν με θερμότητα, καταστρέφουν την τρίχα και προκαλούν ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Τώρα το καλοκαίρι, ειδικά, δεν έχετε λόγο να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μιας και λόγω ζέστης τα μαλλιά στεγνώνουν σε χρόνο dt.

Ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφίμων

Οι τροφές που καταναλώνετε καθημερινά και γενικά η διατροφή που ακολουθείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει την ανάπτυξη του μωρού μέσα στη μήτρα, και φυσικά τη δική σας διατροφή. Ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή με τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων μεταξύ αυτών και εκείνες που ευνοούν την ανάπτυξη και την υγεία της τρίχας.

Αποφύγετε τις βαφές μαλλιών

Καλό είναι να αποφύγετε γενικά οτιδήποτε περιέχει χημικά και αυτό γιατί μπορεί οι ουσίες να περάσουν μέσα στο σώμα από το κρανίο και από εκεί στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Ουσίες που πρέπει να αποφεύγονται είναι η παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD) και το υπεροξείδιο του υδρογόνου , τα οποία βρίσκονται συχνά σε σκούρες και μόνιμες βαφές μαλλιών. Ταυτόχρονα, η πιο ευαίσθητη περίοδος για την ψυχοκινητική και γνωστική ανάπτυξη του μωρού είναι το πρώτο τρίμηνο, επομένως συνιστάται η αποφυγή της χρήσης βαφής μαλλιών αν και γενικά οι απόψεις διίστανται σχετικά με το εάν μπορεί να υπάρχει κάποια άμεση επίδραση στο μωρό. Εσείς σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον δικό σας γιατρό.

Μην πιάνετε τα μαλλιά σας σφιχτούς κότσους

Ένα παραπάνω σε βρεγμένα μαλλιά που είναι ακόμα πιο ευαίσθητα.

Χρησιμοποιείτε ενυδατικές μάσκες

Οι μάσκες μαλλιών βοηθούν τα μαλλιά να παραμείνουν ενυδατωμένα και λαμπερά όλη την ώρα. Χρησιμοποιήστε μία μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved