Εγκυμοσύνη: Πώς να κάνετε το έμβρυο να κουνηθεί στη μήτρα

Γιατί είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την κινητικότητα του μωρού και πώς θα το κάνετε να κινηθεί μέσα στη μήτρα;

Εγκυμοσύνη: Πώς να κάνετε το έμβρυο να κουνηθεί στη μήτρα
Bigstock

Μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι όταν νιώθετε το μωρό να κουνιέται στη μήτρα. Οι πρώτες εμβρυϊκές κινήσεις παρατηρούνται την 18η με 22η εβδομάδα κύησης στην πρώτη εγκυμοσύνη και σε μία δεύτερη ή τρίτη, οι πρώτες κινήσεις του μωρού γίνονται αντιληπτές ακόμα νωρίτερα, ήδη από την 15η εβδομάδα.

Γιατί είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την κινητικότητα του εμβρύου;

Οι κινήσεις του μωρού αποκτούν ζωτική σημασία το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Η κινητικότητα του εμβρύου είναι όχι μόνο ένα θετικό σημάδι της εγκυμοσύνης, αλλά και μία θετική ένδειξη ότι το μωρό αναπτύσσεται υγιές στη μήτρα. Επιπλέον, νιώθοντας το μωρό να κλωτσάει στη μήτρα, ενισχύεται το μεταξύ σας δέσιμο.

Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας ζητήσει να καταγράφετε την κινητικότητα του εμβρύου το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όπως για παράδειγμα μετά το φαγητό, ξαπλωμένη ή και όχι. Το σημαντικό είναι η ώρα και η συνθήκη να είναι πάντα η ίδια. Εάν το μωρό είναι καλά, θα το νιώσετε να κουνιέται περίπου 10 φορές σε διάστημα μίας ώρας.

Εάν δεν συμβεί αυτό, μπορεί το μωρό να είναι απλώς λίγο πιο υποτονικό για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα εάν τα επίπεδα της σακχάρου σας είναι χαμηλά. Στην περίπτωση αυτό υπάρχουν τρόποι να παρακινήσετε το μωρό να κινηθεί.

Pregnant Woman Sitting On Sofa At Home

Τρόποι για να παρακινήσετε το μωρό να κουνηθεί στη μήτρα

Φάτε ένα σνακ. Εάν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι χαμηλά, είναι πολύ πιθανό το μωρό να είναι πιο ήρεμο και νωχελικό από ότι συνήθως. Δοκιμάστε να φάτε ένα φρούτο ή κάτι γλυκό και παρατηρήστε εάν θα δείτε διαφορά.

Πιείτε ένα δροσερό ρόφημα. Η χαμηλή θερμοκρασία ενός ποτηριού παγωμένου νερού μπορεί να κάνει το μωρό να κουνηθεί περισσότερο στη μήτρα.

Γαργαλήστε ή χτυπήστε απαλά την κοιλιά. Στο τρίτο τρίμηνο που η κοιλιά σας και το μωρό έχουν μεγαλώσει αρκετά είναι πιθανό να μπορείτε να διακρίνετε που είναι το κεφαλάκι, τα πόδια κ.α. του μωρού. Γαργαλήστε τα ή χτυπήστε απαλά με τα δάχτυλά σας το σημείο που διακρίνετε κίνηση.

Τραγουδήστε ή μιλήστε στο μωρό σας. Η ακοή του μωρού έχει αναπτυχθεί καλά στο τρίτο τρίμηνο και τραγουδώντας ή μιλώντας του είναι πιθανό να το παρακινήσετε να κουνηθεί.

Κάντε γυμναστική. Λίγη γυμναστική είναι πιθανό να ξυπνήσει το μωρό και να το κάνει να αλλάξει θέση και γενικά να κουνηθεί.

Pregnancy Yoga. Exercise For Pregnant Woman.

Δοκιμάστε μασάζ στα πόδια. Έρευνα έδειξε ότι ένα τρίλεπτο μασάζ στα πόδια, μπορεί να αυξήσει την κινητικότητα του μωρού.

Ξαπλώστε και χαλαρώστε τελείως. Χαλαρώνοντας είναι πιο πιθανό να νιώσετε τις κινήσεις του εμβρύου. Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved