Σπρέι μαυρίσματος στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές;

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε σπρέι μαυρίσματος την περίοδο της εγκυμοσύνης; Τι απαντούν οι ειδικοί.

Σπρέι μαυρίσματος στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές;

Τι λένε οι ειδικοί για τη χρήση σπρέι μαυρίσματος την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Bigstock

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν σπρέι μαυρίσματος το καλοκαίρι, είτε για να αναδείξουν το μαύρισμά τους ή να μαυρίσουν ακόμα περισσότερο. Τι ισχύει, όμως, στην περίπτωση εγκυμοσύνης;

Το σπρέι μαυρίσματος θεωρείται ασφαλές στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί να τηρούνται κάποια μέτρα ασφαλείας. «Το σπρέι μαυρίσματος είναι ασφαλές για τις περισσότερες έγκυες γυναίκες, αλλά πάντα συμβουλεύω τις πελάτισσες μου να ρωτούν τον γιατρό τους» αναφέρει η ιδιοκτήτρια beauty studiο στο Los Angeles, Brittney Bennett.

Σπρέι μαυρίσματος στην εγκυμοσύνη

Τα περισσότερα σπρέι μαυρίσματος περιέχουν ένα χημικό συστατικό το οποίο λέγεται ιυδροξυακετόνη (DHA). Ουσιαστικά πρόκειται για μία ένωση με βάση τη ζάχαρη που αντιδρά με αμινοξέα μέσα στο εξωτερικό στρώμα του δέρματός μας για να προκαλέσει αυτόν τον καφέ-χρυσό αποχρωματισμό που σχετίζεται με το μαύρισμα.

«Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι το DHA δεν απορροφάται σε μεγάλο βαθμό από το δέρμα, επομένως η εφαρμογή του σπρέι μαυρίσματος δεν φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της εγκύου ή του μωρού» αναφέρει η Kelly Johnson – Arbor, τοξικολόγος ιατρός στο National Capital Poison Center.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, για αυτό και είναι σημαντικό εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σπρέι μαυρίσματος, πρώτα να ρωτήσετε τον γιατρό σας.

egkymosyni-xoriaki-diduma.jpg

Τι να προσέξετε

Την επαφή με το στόμα

Βεβαιωθείτε ότι δεν θα εισέλθει κάποια ποσότητα στο στόμα ή ότι δεν θα εισπνεύσετε το προϊόν κατά τον ψεκασμό. Οι έρευνες για τις πιθανές συνέπειες, είναι περιορισμένες, συνεπώς, καλό είναι να μην το ρισκάρετε.

Αποφύγετε το σπρέι ψεκασμού το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Ο κίνδυνος για αποβολή είναι αυξημένος το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, για αυτό καλό είναι να αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ριψοκίνδυνο. Οι πιθανότητες κατάποσης ή να εισπνεύσετε ακόμα και μία μικρή ποσότητα από το σπρέι κατά τον ψεκασμό δεν είναι γίνεται να είναι μηδενικές.

Περιορίστε τη χρήση όσο γίνεται

Για τον ίδιο λόγο με παραπάνω προτείνεται η χρήση του σπρέι ψεκασμού να μην είναι συχνή.

Με πληροφορίες από verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved