Εγκυμοσύνη: Πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν γεννήσεις

Νομίζεις ότι είσαι έτοιμη για τον τοκετό σου; Όχι, πριν βεβαιωθείς ότι έχεις φροντίσει για όλα όσα πρέπει να κάνεις.

Εγκυμοσύνη: Πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν γεννήσεις

Πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τον τοκετό

Bigstock

Όσο και να ανυπομονείς για την ΠΗΤ σου, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν έρθει στο σπίτι το κλαψιάρικο μικρό σου. Και αν το διαβάζεις αυτό, οι μέρες πλησιάζουν. Από το καρεκλάκι αυτοκινήτου μέχρι τον παιδίατρο, αυτά είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν έρθουν οι πρώτες συσπάσεις.

Κάνε μαθήματα τοκετού

Μπορείς να κάνεις εντατικά και γρήγορα μαθηματάκια. Πλέον ακόμη και στην χώρα μας υπάρχουν γυμναστήρια και ειδικοί που κάνουν σεμινάρια και μαθήματα για σωστές αναπνοές και ξεκούραση. Ίσως να έχεις και κάποιες ερωτήσεις να κάνεις, οπότε, αν έχεις χρόνο, κάνε ένα μαθηματάκι. Ακόμη και ταχύρρυθμο.

Μάθε για τον θηλασμό

Μην περιμένεις το παιδί σου να πιάσει απλά τη θηλή και να θηλάσει με ευκολία. Πρέπει να μάθεις τα βασικά και αν δεν ρωτήσεις δεν πρόκειται να σου δείξει κανείς.

Αγόρασε κούνια και φτιάξε το παιδικό δωμάτιο

Κάθε μωρό χρειάζεται ένα άνετο μέρος για να κοιμάται. Φτιάξε το δωμάτιο και τοποθέτησε το καλάθι ή τη μικρή του κούνια στο δωμάτιό σου για τις πρώτες μέρες. Έτσι θα έχεις έτοιμο όχι μόνο τον χώρο που θα κοιμηθεί τον πρώτο καιρό, αλλά και το δωμάτιο που θα μετακομίσει αργότερα.

Μίλα με τον γιατρό σου για τον τοκετό σου

Ετοιμάσου για όλα. Μπορεί να ονειρεύεσαι έναν φυσιολογικό τοκετό, αλλά τα πράγματα στην πορεία να αλλάξουν και να χρειαστεί να κάνεις καισαρική. Μπορεί πάλι να μην θες ρε παιδί μου να γεννήσεις με φυσιολογικό και να έχεις επιλέξει την καισαρική. Για όλα αυτά όμως, θα πρέπει να μιλήσεις και να ενημερωθείς από πριν. Μην περιμένεις να σπάσουν τα νερά σου.

valitsa-maieytirio-3.jpg

Φτιάξε βαλίτσα

Βεβαιώσου ότι έχεις πακετάρει όλα τα απαραίτητα. Ποια είναι τα απαραίτητα; Ρίξε μια ματιά εδώ.

Βάλε στο ψυγείο φρούτα, λαχανικά και έτοιμα μαγειρεμένα γεύματα

Πριν την ΠΗΤ ή την προγραμματισμένη σου καισαρική, ετοίμασε γεύματα και βάλτα στην κατάψυξη. Θα σου χρειαστούν μιας και κάποιες μέρες δεν θα έχεις χρόνο για μαγειρική. Αντί να καταλήξεις να παραγγέλνεις απ' έξω, φρόντισε να έχεις μερικά έτοιμα, σπιτικά και υγιεινά γεύματα στο ψυγείο σου.

Πλύνε τα βρεφικά ρούχα

Μην αφήσεις για μετά την προετοιμασία των ρούχων του μωρού. Πλύντα, σιδέρωσέ τα, βάλτα στη θέση τους και έτσι θα έχεις έτοιμες αλλαξιές. Θα εκπλαγείς από το πόσα ρούχα μπορεί να λερώσει μέσα σε μια βδομάδα ένα μικροσκοπικό σποράκι.

Αγόρασε πάνες

Αγόρασε πάνες, μικρού μεγέθους ή και μεγαλύτερου (χαμένες δεν θα πάνε). Εκμεταλλεύσου τις προσφορές που βλέπεις μπροστά σου. Επίσης θα εκπλαγείς από το πόσες πάνες μπορεί να λερώσει μέσα στη μέρα. Τις 10 να τις έχεις σίγουρες.

Διάλεξε παιδίατρο

Κι όμως, αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνεις από πριν. Γιατί; Γιατί μετά την πρώτη εβδομάδα θα πρέπει να σε επισκεφθεί και να δει αν το μωρό αναπτύσσεται σωστά. Θα ακολουθήσουν εκτός από τις επισκέψεις που θα το μετρά και θα το ζυγίζει για να δει αν μεγαλώνει και αν παίρνει βάρος και τα πρώτα εμβόλια.

Με πληροφορίες από το thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved