Είναι το αντικουνουπικό ασφαλές για την εγκυμοσύνη;

Πώς να αντιμετωπίσετε τα κουνούπια στην εγκυμοσύνη.

Είναι το αντικουνουπικό ασφαλές για την εγκυμοσύνη;

Έρευνες δείχνουν ότι τα κονούπια δείχνουν μία προτίμηση στις έγκυες γυναίκες. 

Bigstock

Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος ιδιαίτερη που χρειάζεται φροντίδα και προσοχή. Δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι κάνατε, ούτε να φάτε όλα τα φαγητά που τρώγατε. Ένα ερώτημα που ίσως έχετε τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι είναι και το εξής: «Είναι ασφαλές το αντικουνουπικό στην εγκυμοσύνη;»

Αντικουνουπικό και εγκυμοσύνη

Αντικουνουπικά σώματος. Υπάρχουν τα αντικουνουπικά χώρου και οι αντικουνουπικές λοσιόν που εφαρμόζονται πάνω στο σώμα. Στη δεύτερη περίπτωση είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το δέρμα απορροφά κρέμες, λοσιόν και ότι άλλο βάζετεμ κάτι που ίσως επηρεάσει το αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για φυσικά αντικουνουπικά χωρίς χημικά που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια στην εγκυμοσύνης.

Αφαλή πάντως γενικά θεωρούνται τα εντομοαπωθητικά που περιέχουν μία από τις παρακάτω ουσίες με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα:

  • DEET (N,N – διεθυλοτολουαμίδη)
  • Iκαριδίνη (icaridin)
  • IR 3535
  • Citriodiol ή Eucalyptus citriodora oil, hydrated, cyclized (ec oil (h/c))

Αντικουνουπικά χώρου. Για να δείτε εάν το αντικουνουπικό είναι κατάλληλο στην εγκυμοσύνη ή όχι διαβάζετε την ετικέτα στη συσκευασία. Προτιμήστε brands που έχουν την έγκριση της EPA (Environmental Protection Agency). Ελέγξτε επίσης ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για την απομάκρυνση και άλλων εντόμων, τα οποία είθισται να είναι πιο ενισχυμένα.

Γιατί τα κουνούπια προτιμούν τις έγκυες;

Έρευνες δείχνουν ότι τα κονούπια δείχνουν μία προτίμηση στις έγκυες γυναίκες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι έγκυες αναπνέουν κατά 20% περισσότερο λόγω της κατάστασής τους με αποτέλεσμα να παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρατα το οποίο είναι και αυτό που έλκει τα κουνούπια προς το μέρος τους.

Επιπλέον, στην εγκυμοσύνη είναι αυξημένη η θερμοκρασία του σώματος με αποτέλεσμα να ιδρώνετε συχνά. Ο ιδρώτας είναι επίσης ελκυστικός για τα κουνούπια και αυτός είναι ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο ίσως παρατηρήσετε πιο συχνά τσιμπήματα αυτό το καλοκαίρι.

Φυσικοί τρόποι να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά

Ένας είναι να φτιάξετε το δικό σας εντομοαπωθητικό σπρέι.

Θα χρεαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • ¼ του φλιτζανιού ξύδι
  • 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας ή ευκάλυπτου.

Μία άλλη εναλλακτική είναι να βάλετε στο μπαλκόνι σας αρωματικά φυτά των οποίων η μυρωδιά απωθεί τα κουνούπια. Ο δυόσμος, το δεντρολίβανο και ο κατιφές είναι ένα από αυτά.

dentrolivano.jpg

Αποφύγετε επίσης να χρησιμοποιείτε αρώματα ή αποσμητικά με έντονη οσμή καθώς ελκύουν τα κουνούπια.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved