Συμβουλές για υγιή οστά στην εγκυμοσύνη

Τι να κάνετε για να έχετε υγιή και δυνατά οστά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Συμβουλές για υγιή οστά στην εγκυμοσύνη

Έγκυος τρώει γιαούρτι στο κρεβάτι.

Bigstock

Η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη όχι μόνο για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και για την υγεία της μέλλουσας μαμάς. Το μυοσκλεκετικό σύστημα της εγκύου είναι ευαίσθητο το διάστημα αυτό, υπόκειται σε αλλαγές και οι ανάγκες του οργανισμού είναι αυξημένες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να διαφυλάξετε και να ενισχύσετε την υγεία των οστών την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Επαρκής πρόσληψη ασβεστίου

Την περίοδο της εγκυμοσύνης το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό των δοντιών και των οστών του μωρού. Εάν η έγκυος δεν προσλαμβάνει αρκετό ασβέστιο μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων, το έμβρυο παίρνει ασβέστιο από τα οστά της. Τα καλά νέα είναι ότι στην εγκυμοσύνη οι γυναίκες τείνουν να εμφανίζουν μεγαλύτερη απορρόφηση ασβεστίου μέσω των τροφών, σε σχέση με εκείνες που δεν κυοφορούν.

Η ελάχιστη ποσότητα που χρειάζεται η έγκυος ανά ημέρα είναι τα 1.300 mg.

Young Beautiful Pregnant Female Resting In Chair And Drinking Milk From Glass

Εγκυμονούσα ξεκουράζεται στην πολυθρόνα και πίνει γάλα.

Bigstock

Μην αμελείτε την βιταμίνη D

H βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη μεταφορά και την απορρόφηση του ασβεστίου. Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη D την περίοδο της εγκυμοσύνης έχει συσχετιστεί με τη μη σωστή ανάπτυξη των οστών και άλλες παθήσεις στα νεογέννητα. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

Εκτός από την ηλιακή ακτινοβολία πηγή βιταμίνης D είναι και ορισμένα τρόφιμα όπως τα λιπαρά ψάρια, τα αυγά και ιδιαίτερα ο κρόκος τους, το κόκκινο κρέας και τα μανιτάρια

Ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή

Ακόμα και αν παίρνετε προγεννητικές βιταμίνες είναι σημαντικό να ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή η οποία περιλαμβάνει τροφές υψηλής διατροφικής αξίας, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Τροφές που περιέχουν ασβέστιο είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά.

spanaki-suntagi-gia-mwra.jpg

Μια χούφτα σπανάκι

Bigstock

Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Η άσκηση ωφελεί τα οστά με τον ίδιο τρόπο που ωφελεί και τους μύες. Όσο περισσότερη γυμναστική κάνετε, τόσο πιο δυνατά οστά έχετε. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το είδος της γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε. Εκτός από υγιή και δυνατά οστά, η συστηματική γυμναστική θα σας ανακουφίσει από μυϊκούς πόνους, θα σας βελτιώσει τη διάθεσή σας και θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

Με πληροφορίες από bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved