Καυτερά φαγητά: Επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη ή όχι;

Πικάντικα φαγητά στην εγκυμοσύνη: Ασφάλεια, κίνδυνοι και tips.

Καυτερά φαγητά: Επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη ή όχι;
Bigstock

Μπορείτε να καταναλώσετε πικάντικα φαγητά που ετοιμάζονται στο σπίτι και να τρώτε μέτριες ποσότητες για να αποφύγετε πιθανά προβλήματα στην πέψη.

Τα μπαχαρικά, με τις εκρηκτικές τους γεύσεις, είναι γνωστά για την ενίσχυση της γεύσης. Για αυτόν τον λόγο, ενδέχεται να σας αρέσουν τέτοια φαγητά μιας και βοηθούν να αυξηθεί η διάθεση και η όρεξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά μπορείτε να τρώτε πικάντικα φαγητά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Είναι ασφαλή για κατανάλωση;

Κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης είναι σύνηθες μια γυναίκα να έχει επιθυμία για συγκεκριμένες γεύσεις και τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν και η ακριβής αιτία των επιθυμιών για πικάντικα φαγητά παραμένει άγνωστη, οι ορμονικές αλλαγές και οι ανεπάρκεια σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να ευθύνονται για αυτες τις λιγούρες. Ωστόσο, η εγκυμοσύνη είναι μια φάση όπου απαιτείται απόλυτη προσοχή και είναι φυσικό να αναρωτιέστε αν επιτρέπεται να τρώτε καυτερές τροφές ή όχι.

Κάνει να τρώτε πικάντικες τροφές κατά την εγκυμοσύνη σας;

Ναι, είναι ασφαλές να τρώτε πικάντικα φαγητά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας αλλά καλό θα είναι να τα αποφεύγετε. Δεν υπάρχουν γνωστές επιπτώσεις των πικάντικων τροφών στην ανάπτυξη του εμβρύου σε κανένα τρίμηνο. Επομένως, τα μπαχαρικά μπορούν να καταναλώνονται τακτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες που κατανάλωναν καυτερά φαγητά πριν την εγκυμοσύνη τους μπορεί να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Εάν καταναλώνετε περιστασιακά καυτερά ή θέλετε να δοκιμάσετε για πρώτη φορά, μπορείτε να καταναλώσετε ελάχιστες ποσότητες.

Κατανάλωση πικάντικων τροφών στην εγκυμοσύνη και επιπτώσεις

Οι πικάντικες τροφές δεν επηρεάζουν εν γένει τη μητέρα ή το έμβρυο. Ωστόσο, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων συνηθισμένων παθήσεων.

  • Δυσπεψία: Τα μπαχαρικά επιδεινώνουν τη δυσπεψία στις έγκυες.
  • Πρωινή ναυτία: Η κατανάλωση πικάντικων τροφών μπορεί να επιδεινώσει την πρωινή ναυτία σε ορισμένες έγκυες γυναίκες.
  • Αίσθηση καούρας: Οι πικάντικες τροφές επιδεινώνουν τα στομαχικά οξέα, αυξάνοντας την ένταση της καούρας .

Επιπλέον αξίζει να γνωρίζετε ότι έρευνες έχουν δείξει ότι οι αιμορροΐδες δεν επιδεινώνονται από την κατανάλωση πικάντικων τροφών. Επομένως, η περιστασιακή κατανάλωση πικάντικων φαγητών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπεται ακόμη και εάν έχετε αιμορροΐδες .

Μύθοι γύρω από τις καυτερές τροφές και την εγκυμοσύνη

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τα πικάντικα φαγητά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ίσως να έχετε ακούσει και εσείς κάποιούς από αυτούς που ακολουθούν παρακάτω, όμως κανένας δεν έχει επιβεβαιωθεί μέσα από έρευνες ή μελέτες.

  • Οι πικάντικες τροφές προκαλούν τοκετό
  • Οι πικάντικες τροφές μπορεί να προκαλέσουν συγγενείς ανωμαλίες ή ακόμη και αποβολή.
  • Οι πικάντικες τροφές μπορεί να προκαλέσουν τύφλωση στο μωρό.
  • Μπορείτε να καταναλώνετε πικάντικες τροφές για να προκαλέσετε τοκετό.

Πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση πικάντικων τροφών στην εγκυμοσύνη;

Εάν τα πικάντικα φαγητά δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να τα καταναλώνετε όπως συνήθως. Ωστόσο, εάν αυξάνουν τη σοβαρότητα προβλημάτων της πέψης, μπορείτε να λάβετε τις ακόλουθες προφυλάξεις κατά την κατανάλωση τους.

  • Αποφύγετε τα πικάντικα φαγητό εκτός σπιτιού. Προτιμήστε να τα φτιάξετε μόνες σας.
  • Πάντα να ελέγχετε τα συστατικά της τροφής που διαλέξατε να καταναλώσετε καθώς και ημερομηνία λήξης.
  • Αν μπορείτε, αγοράστε ολόκληρα μπαχαρικά και τρίψτε τα μόνες σας.
  • Μειώστε ή αποφύγετε τα πικάντικα φαγητά αν σας προκαλούν δυσφορία.
  • Επιλέξτε μπαχαρικά που είναι ελεγμένα.
pikantika-fagita-egkymoyni.jpg

Υπάρχουν οφέλη από την κατανάλωση καυτερών φαγητών στην εγκυμοσύνη;

Μια πρέζα πικάντικου μπαχαρικού στο φαγητό ενισχύει τη γεύση του και μπορεί να προσφέρει και τα εξής οφέλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  • Διεγείρει τους γευστικούς αισθητήρες του μωρού
  • Είναι ευεργετικό για τη συνολική υγεία της εγκύου

Ποια μπαχαρικά είναι καλό να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ορισμένα μπαχαρικά πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδίως σε μεγάλες ποσότητες, καθώς περιέχουν συστατικά που μπορεί να επηρεάσουν την εγκυμοσύνη. Μερικά από αυτά είναι: οι σπόροι παπαρούνας, ο δυόσμος, το δεντρολίβανο, το μοσχοκάρυδο και το σκόρδο.

πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved