Συμβουλές για καλύτερο ύπνο στην εγκυμοσύνη

Απλά tips που μπορείς να δοκιμάσεις για να κοιμάσαι καλύτερα στην εγκυμοσύνη.

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο στην εγκυμοσύνη

Έγκυος κοιμάται στον καναπέ.

Bigstock

Ο ύπνος στην εγκυμοσύνη δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο. Η συχνοουρία, το μεγάλο μέγεθος της κοιλιάς και ο πόνος στην πλάτη δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς επαρκώς με αποτέλεσμα η κούραση να συσσωρεύεται και εσύ να νιώθεις συνεχώς εξαντλημένη.

Τι μπορείς να κάνεις; Παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σου φανούν χρήσιμες.

Απόφυγε τα σνακ αργά το βράδυ

Ιδανικά φάε το τελευταίο σε γεύμα τουλάχιστον δύο ώρες πριν πέσεις για ύπνο. Η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να σου προκαλέσει παλινδρόμηση ή καούρα που θα σου προκαλέσει δυσφορία.

Ξάπλωσε στο πλάι

Ο ύπνος στο πλάι θα μειώσει την πίεση στη μήτρα και θα βοηθήσει να αναπνέεις καλύτερα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη στάση θα σε βοηθήσει να ανακουφιστείς από τους πόνους στην πλάτη. Οι ειδικοί προτείνουν ιδανικά τον ύπνο από την αριστερή πλευρά, θέση η οποία ενισχύει τη ροή του αίματος και των θρεπτικών συστατικών προς το έμβρυο.

Έγκυος κοιμάται στο πλάι.

Bigstock

Χρησιμοποίησε ένα επιπλέον μαξιλάρι

Χρησιμοποίησε ένα επιπλέον μαξιλάρι για να ανασηκώσεις το κεφάλι και το πάνω μέρος του σώματός σου μερικά εκατοστά. Η θέση αυτή επιτρέπει στη βαρύτητα να ασκεί λιγότερη πίεση στο διάφραγμα, άρα και να αναπνέεις καλύτερα.

Μην μένεις στο κρεβάτι εάν δεν σου κολλάει ύπνος

Δεν χρειάζεται να καταπιέζεις τον εαυτό σου. Εάν ξαπλώνεις και παρόλα αυτά δεν μπορείς να κοιμηθείς, σήκω από το κρεβάτι, περπάτησε στο σπίτι, κάνε κάτι που σε χαλαρώνει και έπειτα όταν νιώθεις πιο χαλαρή προσπάθησε ξανά να κοιμηθείς.

Κάνε το κρεβάτι σου όσο το δυνατόν πιο άνετο

Μπορεί για παράδειγμα να σε βολεύει να έχεις πολλά μαξιλάρια μικρότερου μεγέθους για να στηρίζεις την πλάτη ή την κοιλιά. Μπορεί να θελήσεις ένα πιο σκληρό ή ψηλό μαξιλάρι ύπνου. Το βέβαιο είναι ότι για να μπορέσεις να κοιμηθείς καλά θα πρέπει να νιώθεις άνετα στο κρεβάτι.

«Ναι» στον ύπνο μέσα στην ημέρα, αλλά μόνο 30 λεπτά

Εάν έχεις τον χρόνο να κοιμηθείς μέσα στη μέρα, κάνε το αλλά μόνο για μισή ώρα τη φορά. Εάν κοιμηθείς για περισσότερο το σώμα εισέρχεται στο στάδιο του βαθύ ύπνου με αποτέλεσμα να ξυπνάς με μεγαλύτερη δυσκολία.

Έγκυος ξαπλωμένη ανάσκελα στον καναπέ.

Bigstock

Ρύθμισε τη θερμοκρασία του δωματίου

Η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ρύθμισε τον θερμοστάτη στην κατάλληλη θερμοκρασία για να μην νιώθεις ζέστη ή δυσφορία και να μπορείς να κοιμηθείς άνετα το βράδυ.

Χαλάρωσε πριν τον ύπνο

Απόφυγε τις οθόνες, την έντονη γυμναστική και οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να σου προκαλέσει ένταση πριν τον ύπνο.

Με πληροφορίες από thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved