Πόνος στο στήθος στην εγκυμοσύνη: Τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε

Πώς να μειώσετε τον πόνο στο στήθος την περίοδο της εγκυμοσύνης

Πόνος στο στήθος στην εγκυμοσύνη: Τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε

Έγκυος ακουμπά το στήθος της.

Bigstock

Η ευαισθησία στο στήθος είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται αισθητό ήδη δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

Ο πόνος και η ευαισθησία στο στήθος είναι αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών. Πιο συγκεκριμένα, το σώμα παράγει οιστρογόνα, προγεστερόνη και προλακτίνη για να προετοιμάσει τους μαστούς για τη παραγωγή γάλακτος και τη γαλουχία.

Τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στο στήθος;

Η ευαισθησία στο στήθος δεν θα υποχωρήσει τα επόμενα τρίμηνα. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε ορισμένα πράγματα για να ανακουφιστείτε.

Φορέστε ένα υποστηρικτικό στηθόδεσμο

Δίνοντας στο στήθος την υποστήριξη που χρειάζεται θα νιώσετε καλύτερα. Προτιμήστε στηθόδεσμους πλήρους κάλυψης ενώ πολύ σημαντικό να επιλέξετε και το κατάλληλο μέγεθος. Ίσως σας βολέψει να τους φοράτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν κοιμάστε.

Αποφύγετε το άγγιγμα

Το διάστημα της εγκυμοσύνης το στήθος χρειάζεται φροντίδα και προσοχή. Αποφύγετε να το αγγίζετε και ιδανικά ζητήστε από τον σύντροφό σας το ίδιο.

Επιλέξτε φαρδιά ρούχα

Τα στενά ρούχα μπορεί να επιδεινώσουν τον πόνο στο στήθος, λόγω της τριβής με το δέρμα. Προτιμήστε ρούχα άνετα, αέρινα και ιδανικά από βαμβακερό ύφασμα.

Δοκιμάστε κρύες κομπρέσες

Τοποθετήστε μια πετσέτα στο στήθος σας και στη συνέχεια ακριβώς από πάνω μια παγοκύστη ή ακόμα και μια παγωμένη σακούλα αρακά.

Κάντε ένα ζεστό ντουζ

Δεν ανακουφίζονται όλες οι γυναίκες με την παγοκύστη, οπότε στην περίπτωση αυτή μπορείτε να δοκιμάσετε το ακριβώς αντίθετο. Κάντε ένα ζεστό ντουζ και αφήστε το νερό τρέξει στο στήθος σας και να σας ανακουφίσει. «Η ζέστη θα μπορούσε να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών γύρω από το στήθος και να μειώσει την ένταση», λέει ο dr Patrick Duff, γυναικολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Η χρήση αναλγυτικού καλό είναι να γίνεται μόνο μετά από συμβουλή του γιατρού σας και συνήθως προτείνεται σε πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Με πληροφορίες από parents.com.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved