Εποχικές αλλεργίες στην εγκυμοσύνη: Τρόποι να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα φυσικά

Ποια είναι τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας και πώς να τα αντιμετωπίσετε αν είστε έγκυος.

Εποχικές αλλεργίες στην εγκυμοσύνη: Τρόποι να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα φυσικά

Έγκυος με καταρροή κάθεται στον καναπέ.

Bigstock

Οι εποχικές αλλεργίες προκύπτουν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά σε μία εξωτερική ουσία όπως η γύρη που βρίσκεται σε αφθονία στην ατμόσφαιρα την άνοιξης.

Συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας είναι ο βήχας, το συχνό φτέρνισμα και η καταρροή.

Εάν λοιπόν είστε έγκυος και αυτήν την εποχή έχετε τα παραπάνω συμπτώματα, πιθανά να έχετε εποχική αλλεργία και ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα φυσικά.

Ανάλογα με την περιοχή οι αλλεργίες αυτού του τύπου μπορεί να εμφανιστούν γύρω στο Φεβρουάριο και να λήξουν στις αρχές του καλοκαιριού. Η εγκυμοσύνη μπορεί να επιδεινώσει τις εποχικές αλλεργίες ενώ συχνά τα συμπτώματα είναι ίδια με αυτά της ρινίτιδας που εμφανίζεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης λόγω ορμονών.

Έγκυος κάθεται στον καναπέ και βήχει.

Bigstock

Τρόποι να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα

Την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι λογικό να προσέχετε ένα παραπάνω τη διατροφή και γενικά τη συνολική σας υγεία. Επίσης προτείνεται να αποφεύγεται η κατανάλωση φαρμάκων εκτός φυσικά και εάν έχουν συνταγογραφηθεί από τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Πώς θα αντιμετωπίσετε λοιπόν τις αλλεργίες της άνοιξης;

  • Φτιάξτε ένα δικό σας ρινικό σπρέι ανακατεύοντας ζεστό νερό με λίγο αλάτι. Χρησιμοποιήστε το σπρέι για να αντιμετωπίσετε τη βουλωμένη μύτη και την καταρροή.
  • Αποφύγετε να βγαίνετε εκτός σπιτιού τις πολύ πρωινές ώρες δηλαδή από τις έξι το πρωί μέχρι και τις 10. Σύμφωνα με έρευνες κατά το διάστημα αυτό τα επίπεδα της γύρης στη ατμόσφαιρα είναι υψηλότερα.
  • Όταν επιστρέψετε στο σπίτι μετά από τη δουλειά ή μία βόλτα, κάντε ένα μπάνιο ή αλλάξτε απλά ρούχα. Η γύρη από το εξωτερικό περιβάλλον είναι πιθανό να έχει πάει και στα ρούχα σας.
  • Χρησιμοποιήστε μάσκα όπου είναι εφικτό. Η μάσκα σας προστατεύει όχι μόνο από ιούς και άλλες ασθένειες, αλλά και από την εποχιακή αλλεργία.
  • Δοκιμάστε τις ρινικές ταινίες το βράδυ όταν κοιμάστε. Οι ταινίες κρατούν τις ρινικές διόδους ανοιχτές και μειώνονται τα συμπτώματα.

Όσο για την φαρμακευτική αγωγή, στην περίπτωση εγκυμοσύνης τα ρινικά σπρέι που υπάρχουν στο εμπόριο θεωρούνται πιο ασφαλή. Σε κάθε περίπτωση, πριν πάρετε το οποιοδήποτε φάρμακο για αλλεργία συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Με πληροφορίες από healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved