Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε την ακμή στην εγκυμοσύνη

Πώς θα αντιμετωπίσετε την ακμή με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε την ακμή στην εγκυμοσύνη

Ακμή στην εγκυμοσύνη - Μέλλουσα μαμά φροντίζει το πρόσωπό της

Bigstock

Έχετε να δείτε σπυράκια στο πρόσωπο και την πλάτη σας από τότε που πηγαίνατε στο λύκειο; Ε, τώρα που είστε έγκυος ίσως να δείτε κάποια σπυράκια να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους.

Ναι, ναι καλά διαβάζετε. Η εγκυμοσύνη μέσα σε όλα αυτά τα ανεπιθύμητα συμπτώματα φέρνει σε κάποιες γυναίκες και ακμή με αποτέλεσμα να μην είστε και τόσο λαμπερή όσο πιστεύατε ότι θα είστε. Αν θέλετε να κατηγορήσετε κάποιον για αυτό, κατηγορήστε τις ορμόνες. Αυτές ευθύνονται για τα ανεπιθύμητα σπυράκια που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στη μύτη, στο πηγούνι ή την πλάτη σας.

Η προγεστερόνη στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να κάνει τους αδένες σας να εκκρίνουν λίπος, να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν συσσώρευση βακτηρίων. Το θετικό, όμως, είναι ότι η ακμή της εγκυμοσύνης είναι προσωρινή και εξαφανίζεται μόλις οι ορμόνες σας ισορροπήσουν ξανά στα φυσιολογικά επίπεδα.

Επειδή όμως, καμία από εμάς δεν θέλει να έχει σπυράκια πάμε να δούμε μερικούς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης της ακμής στην εγκυμοσύνη.

Ακμή στην εγκυμοσύνη- Αντιμετώπιση με φυσικούς τρόπους

Bigstock

Φτιάξτε το δικό σας μείγμα με αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια λεβάντας, φασκόμηλου, jojoba και τεϊόδεντρου έχουν την ικανότητα να απελευθερώνουν το στρες και να εξισορροπούν τα επίπεδα ορμονών. Είναι επίσης απαλά με το δέρμα και σε αντίθεση με το κανονικό καθαριστικό σας, δεν θα αφυδατώσουν το δέρμα σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ενυδατώστε με λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι γνωστό ότι ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα. Είναι πολύ απαλό και μια από τις καλύτερες στιγμές για να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας είναι λίγο πριν κοιμηθείτε.

Ενυδατωθείτε

Δεν μπορούμε να το τονίσουμε αλλιώς αλλά θα πρέπει να πίνετε πολύ, πολύ, πολύ, πολύ νερό. Όχι μόνο θα ενυδατώσει το δέρμα σας, αλλά θα διατηρήσει και το συνολικό σώμα σας ενυδατωμένο.

Φτιάξτε μια DIY μάσκα προσώπου

Τόσο η βρώμη όσο και το αγγούρι είναι καταπραϋντικά και δροσιστικά για το δέρμα. Ανακατέψτε μία κουταλιά σούπας βρώμη με ένα αγγούρι που θα έχετε περάσει από τον τρίφτη. Ανακατέψτε, αφήστε το μείγμα να πήξει, και απλώστε στο πρόσωπό σας. Αφήστε για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

maska-me-avocado-xeimwnas.jpg

Μάσκα ομορφιάς για αντιμετώπιση ακμής στην εγκυμοσύνη

Bigstock

Δημιουργήστε μια καλή ρουτίνα ύπνου

Ο καλός ύπνος μόνο καλό μπορεί να κάνει στη γενικότερη υγεία σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τι γίνεται όμως αν δεν κοιμάστε καλά; Όταν δεν κοιμάστε, το δέρμα σας υποφέρει καθώς δεν «ξεκουράζεται» και δεν αναγεννάται. Ως αποτέλεσμα, τείνει να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα, το οποίο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να εμφανίσετε ακμή. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε 7 έως 8 ώρες.

Φάτε καλά

Οι διατροφικές ελλείψεις σχετίζονται με δερματικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ακμής. Για αυτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας είναι σημαντικό να καταναλώνετε ακόμη πιο θρεπτικά και υγιεινά τρόφιμα για να την αντιμετωπίσετε. Μεταξύ άλλων αυξήστε την πρόσληψη βιταμίνης Α και καταναλώστε φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Βάλτε προβιοτικά στο πρόσωπό σας

Κι όμως τα προβιοτικά μπορείτε να τα βρείτε και με τη μορφή κρέμας, ορού ή σπρέι και έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν υγιές το μικροβίωμα του δέρματος. Τα προβιοτικά βοηθούν στην αύξηση του αριθμού των καλών βακτηρίων και μειώνουν τα κακά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους πόρους σας και να καθαρίσετε το δέρμα σας από τις κηλίδες. Αν δεν ξέρετε πού να βρείτε προβιοτικά για το δέρμα σας, απλώστε απλά γιαούρτι κατευθείαν στο πρόσωπό σας. Αφήστε για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved