Απλά tips για να κρύψεις την εγκυμοσύνη σου τους πρώτους μήνες

Μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά.

Απλά tips για να κρύψεις την εγκυμοσύνη σου τους πρώτους μήνες

Γυναίκα ξαπλωμένη ανάσκελα στο κρεβάτι.

Bigstock

Μόλις έμαθες ότι είσαι έγκυος, τα πρώτα συμπτώματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ωστόσο, ακόμα δεν θέλεις να το ανακοινώσεις στη δουλειά και στο περιβάλλον σου. Απολύτως σεβαστό.

Σύμφωνα με τη γυναικολόγο Andrea Chisholm, στις περισσότερες περιπτώσεις η εγκυμοσύνη αρχίζει και φαίνεται στις 12 περίπου εβδομάδες, τότε δηλαδή που η μήτρα έχει ήδη μετκαινηθεί προς τα πάνω και έξω από τη λεκάνη. Το πότε θα αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη εξαρτάται και από το σωματότυπο και το βάρος της κάθε γυναίκας.

«Νομίζω το πιο ασφαλές να πούμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι τις 20 εβδομάδες, δηλαδή τον πέμπτο μήνα, οι περισσότερες έγκυες έχουν μία εμφανή κοιλιά» αναφέρει η ειδικός. Πιο νωρίς φαίνεται σε περιπτώσεις όπως η πολύδυμη κύηση.

Ακόμα και τότε υπάρχουν τρόποι να κρύψεις την εγκυμοσύνη σου το πρώτο διάστημα.

Επίλεξε άνετα, φαρδιά ρούχα

Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, η γκαρνταρόμπα σου θα σε βοηθήσει. Άνετα φορέματα, ολόσωμες φόρμες και γενικά οτιδήποτε δεν τονίζει την κοιλιά και τη μέση σου είναι οι ιδανικές επιλογές.

Για το γραφείο μπορείς να προτιμήσεις παντελόνες με φαρδιά πουκάμισα και μπλούζες ή πουκαμίσες που είναι ό,τι πρέπει για αυτήν την εποχή.

Προτίμησε πιο σκούρα χρώματα

Το χρώμα μπορεί να τονίσει συγκεκριμένες περιοχές του σώματός σου, συνεπώς ίσως είναι μία καλή ιδέα να αποφύγεις τα έντονα χρώματα. Το μαύρο, το καφέ και γενικά τα σκούρα χρώματα θα γίνουν φίλοι σου αυτό το διάστημα. Εάν παρόλα αυτά θέλεις να βάλεις λίγο χρώμα στις εμφανίσεις σου μπορείς να δοκιμάσεις έντονο χρώμα τσάντες, παπούτσια ή κάποιο statement κολιέ.

Ντεκαφεϊνέ αντί για κανονικό καφέ

Κατ’ αρχάς δεν χρειάζεται να κόψεις τελείως τον καφέ. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, μπορείς να πίνεις έναν καφέ την ημέρα (200 mg καφεΐνης) αν και καλό είναι να συμβουλευτείς και τον γυναικολόγο σου που γνωρίζει ακριβώς τη δική σου περίπτωση. Τι να σου κάνει όμως ο ένας καφές εάν μέχρι πρότινος ήσουν coffee addict; Αντικατέστησε τον κανονικό καφέ με ντεκαφεϊνέ και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

kafes-adunatisma.jpg

Γυναίκα κρατά φλιτζάνι με καφέ και κάθεται στον καναπέ.

H σωστή γωνία στις φωτογραφίες

Εάν είσαι ενεργή στα social media και δεν θέλεις να ανησυχήσεις το… κοινό σου με την απουσία σου, συνέχισε να δημοσιεύεις φωτογραφίες σου αλλά πιο κοντινές ή μόνο ανφάς και σίγουρα όχι στο πλάι.

Ξεκουράσου όσο μπορείς

Ίσως το διάστημα αυτό που οι πρωινές ναυτίες σας εξουθενώνουν, χρειαστεί να πείτε «όχι» σε καλέσματα και εξόδους. Αυτή μάλλον είναι και η καλύτερη επιλογή από ότι να είστε σε κόσμο και να παριστάνετε ότι είστε καλά ενώ δεν είστε.

Με πληροφορίες από verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved