Μενταγιόν εγκυμοσύνης bola: Τι είναι και γιατί είναι τόσο δημοφιλή;

Σχεδιασμένα για τις μέλλουσες μαμάδες, τα μενταγιόν εγκυμοσύνης bola -ή μενταγιόν harmony ball όπως λέγονται αλλιώς- είναι πλέον δημοφιλή ανά τον κόσμο.

Μενταγιόν εγκυμοσύνης bola: Τι είναι και γιατί είναι τόσο δημοφιλή;

Έγκυος με μενταγιόν bola τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της.

Instagram / maisonpleinelune

Εάν έχετε πρόσφατα βρεθεί σε μαγαζί με βρεφικά είδη και είδη εγκυμοσύνης, σίγουρα θα τα έχετε δει.

Τα μενταγιόν εγκυμοσύνης bola είναι ένα κόσμημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για μέλλουσες μαμάδες. Είναι στην ουσία μία μικρή μπάλα που κάνει ένα απαλό κουδούνισμα το οποίο θεωρείται ότι ηρεμεί το έμβρυο.

Η μικρή αυτή μπάλα κρέμεται από μία μακριά αλυσίδα ή κορδόνι που αυξομειώνεται και φτάνει στο ύψος της κοιλιάς. Το μενταγιόν εγκυμοσύνης είναι γνωστό και ως μενταγιόν harmony ball ή μουσικό μενταγιόν εγκυμοσύνης και κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Ινδονησία.

mentagion-egkymosynis-bola-3.jpg

Έγκυος στο δεύτερο τρίμηνο με μενταγιόν εκγυμοσύνης bola.

Instagram / thegoodkarmashopltd

Πώς λειτουργεί το μενταγιόν εγκυμοσύνης bola

Μετά την 18η εβδομάδα εγκυμοσύνης, το μωρό μπορεί να ακούει ήχους όπως τον καρδιακός παλμός της μαμάς, τη φωνή της, την ανάσα της. Οι ειδικοί, μάλιστα, συμβουλεύουν τις μέλλουσες μαμάδες να μιλούν στο μωρό από όταν ακόμα βρίσκεται μέσα στην κοιλιά, καθώς αυτός είναι ένας πρώτος τρόπος να επικοιωνήσουν και να αναπτύξουν το μεταξύ τους δέσιμο.

Το μενταγιόν εγκυμοσύνης έχει ένα μικρό κουδουνάκι που κάνει έναν διακριτικό ήχο. Ο ήχος αυτός κάποιοι υποστηρίζουν ότι ηρεμεί το έμβρυο και το κάνει να νιώθει ασφάλεια. Επιπλέον, πολλές μαμάδες χρησιμοποιούν το μενταγιόν εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό όταν κοιμίζουν το μωρό. Ο ήχος είναι οικείος στο βρέφος ήδη από το περιβάλλον της μήτρας και έχει συνδεθεί με συναισθήματα ασφάλειας και χαλάρωσης.

mentagion-bola-gkymosyni-2.jpg

Ασημένιο μενταγιόν εγκυμοσύνης bola.

Instagram / maisonpleinelune

Η ιστορία του μενταγιόν bola

Τα πρώτα μενταγιόν bola κατασκευάστηκαν στο Μεξικό και την Ινδονησία. Σύμφωνα με την παράδοση όταν μία γυναίκα φορά ένα μενταγιόν bola στην εγκυμοσύνη της, εκείνη και το μωρό της προστατεύονται από τους αγγέλους. Και στις δύο κουλτούρες, συνήθως το κόσμημα προσφέρονταν ως δώρο και τα τελευταία ειδικά χρόνια είναι αρκετά δημοφιλές σε Ευρώπη και Αμερική.

Με πληροφορίες από netmums.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved