Ορθοστασία στην εγκυμοσύνη: Ποιοι οι πιθανοί κίνδυνοι;

Η πολύωρη ορθοστασία μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα το έντονο πρήξιμο και τον πόνο στα πόδια και όχι μόνο.

Ορθοστασία στην εγκυμοσύνη: Ποιοι οι πιθανοί κίνδυνοι;

Έγκυος στέκεται όρθια και κρατά το υπερηχογράφημα στα χέρια.

Bigstock

Η ορθοστασία και μάλιστα για πολλές ώρες, ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, μπορεί να δυσκολέψει τη μέλλουσα μαμά. Επιπλέον, μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη και τη μέση ή ακόμα και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Ορθοστασία στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Ο γιατρός είναι πιθανό να σας έχει πει να αποφεύγετε την ορθοστασία στην εγκυμοσύνη και ιδιαίτερα εάν έχετε ήδη κάποιες επιπλοκές. Η πολύωρη ορθοστασία μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη και το πρήξιμο των ποδιών. Μπορεί επίσης να μειώσει τη ροή του αίματος προς το έμβρυο, άρα το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνει, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την ανάπτυξή του.

Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που στέκονται για περισσότερο από 25 ώρες την εβδομάδα είναι πιο πιθανό να γεννήσουν μωρά με χαμηλότερο βάρος γέννησης ή να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην νευρική ανάπτυξη του μωρού.

undefined

Έγκυος στέκεται όρθια δίπλα στο παράθυρο.

Πόσες ώρες μπορείτε να στέκετε στην εγκυμοσύνη;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που μπορείτε να είστε όρθια, ωστόσο οι ειδικοί συμβουλεύουν να στέκεστε όρθια όσο αντέχετε και όσο δεν νιώθετε να σας πονάνε τα πόδια και η μέση σας.

Οι συνέπειες από την πολύωρη ορθοστασία

Οίδημα. Το πρήξιμο στα πόδια είναι ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Επίσης, το επιπλέον νερό στο σώμα τείνει να συσσωρεύεται στα κάτω άκρα όταν στέκεστε για πολλή ώρα και μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Πόνος στην ηβική περιοχή. Κάποιες γυναίκες μπορεί να έχουν δυσλειτουργία της ηβικής σύμφυσης με αποτέλεσμα να έχουν έντονο πόνο στην πυελική περιοχή. Η ορθοστασία επιδεινώνει τον πόνο αυτό και ειδικά εάν στέκεστε στο ένα πόδι.

Αλλαγή στην αρτηριακή πίεση. Όταν στέκεστε για πολλή ώρα όρθια αυξάνονται οι πιθανότητες να ανέβει ή να πέσει η αρτηριακή σας πίεση.

Αυξημένος κίνδυνος για πρόωρο τοκετό. Έρευνες δείχνουν ότι η πολύωρη ορθοστασία αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής και πρόωρου τοκετού.

Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης. Ο πόνος στην πλάτη είναι επίσης αρκετά συχνός λόγω της ορθοστασίας και σε πολλές περιπτώσεις αντανακλά και στο πόδι.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved