Εγκυμοσύνη: Πέντε tips για να αντιμετωπίσετε τη φαγούρα στην κοιλιά

Τρόποι για να σταματήσει η φαγούρα στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Εγκυμοσύνη: Πέντε tips για να αντιμετωπίσετε τη φαγούρα στην κοιλιά

Γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ξίνει την κοιλιά της.

Bigstock

Την περίοδο της εγκυμοσύνης το σώμα αλλάζει. Η κοιλιά μεγαλώνει μήνα με τον μήνα, το δέρμα τεντώνεται και ένα από τα συμπτώματα που έχουν πολλές γυναίκες είναι η φαγούρα στην κοιλιά.

Τι προκαλεί την φαγούρα στην κοιλιά;

Είναι απλό. Η απότομη αύξηση του μεγέθους της κοιλιάς, η ξηροδερμία, πιθανά η αφυδάτωση και οι αλλαγές στη λιπαρότητα του δέρματος, είναι οι λόγοι που νιώθετε φαγούρα στην περιοχή της κοιλιά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Τι να κάνετε

Μπορείτε να ανακουφιστείτε από την ενοχλητική φαγούρα δοκιμάζοντας τα εξής:

Πίνετε πολύ νερό. Το δέρμα λατρεύει το νερό και οι ανάγκες του οργανισμού αυξάνονται την περίοδο της εγκυμοσύνης. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 8 με 12 ποτήρια νερό την ημέρα.

Σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε τοπικά στην περιοχή ενυδατικές κρέμες και λοσιόν. Αποφύγετε αυτές με τα έντονα αρώματα και τις χημικές ουσίες καθώς μπορούν να επιδεινώσουν τη φαγούρα και να ερεθίσουν το δέρμα.

Κρύα κομπρέσα. Τοποθετήστε στην περιοχή μία ένα βρεγμένο και καλά στραγγισμένο πανί για περίπου 5-10 λεπτά. Η κρύα αυτή αίσθηση θα καταπραΰνει τη φαγούρα.

Κάντε μπάνιο με ζεστό και όχι καυτό νερό. Το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει το δέρμα και επιδεινώνει την αίσθηση της φαγούρας. Οι ειδικοί έτσι και αλλιώς συνιστούν οι έγκυες να αποφεύγουν το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό καθώς μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος της μέλλουσας μητέρας, θέτοντας έτσι την υγεία του μωρού σε κίνδυνο.

Φορέστε άνετα ρούχα. Προτιμήστε τα άνετα, φαρδιά και ιδανικά βαμβακερά ρούχα που θα επιτρέψουν στο δέρμα σας να «αναπνεύσει».

Αποφύγετε στρεσογόνες καταστάσεις. Το άγχος μπορεί να επιδεινώσει την φαγούρα και άλλες δερματικές παθήσεις.

Εάν τα παραπάνω δεν καταπραΰνουν τη φαγούρα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, για να αποκλείσετε άλλες παθήσεις όπως η ενδοηπατική χολοστάση κύησης.

Εάν πριν την εγκυμοσύνη είχατε ήδη ατοπική δερματίτιδα, ψωρίαση ή έκζεμα, τα συμπτώματά σας μπορεί να βελτιωθούν ή να επιδεινωθούν όσο είστε έγκυος.

Με πληροφορίες από heallthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved