Εγκυμοσύνη: Επηρεάζει τις λιγούρες το φύλο του μωρού;

Οι συνήθεις λιγούρες στην εγκυμοσύνη και ο ρόλος του φύλου του μωρού.

Εγκυμοσύνη: Επηρεάζει τις λιγούρες το φύλο του μωρού;

Έγκυος λιγουρεύεται ένα μπισκότο.

Bigstock

Από την αρχή της εγκυμοσύνης θα παρατηρήσετε αλλαγές στο σώμα σας, όπως και στην όρεξή σας για φαγητό.

Οι περίφημες λιγούρες της εγκυμοσύνης ξεκινούν συνήθως στο τέλος του πρώτου τριμήνου, βρίσκονται στο peak τους στο δεύτερο τρίμηνο και μειώνονται στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Αν και τα αίτια δεν είναι ακόμα γνωστά, οι βασικοί παράγοντες που έχουν σαν αποτέλεσμα την αυξημένη όρεξη για κάποιο φαγητό είναι οι ορμονικές αλλαγές και οι αλλαγές στις αισθήσεις και τις διατροφικές ανάγκες.

Ποιες είναι οι πιο συνήθεις λιγούρες στην εγκυμοσύνη;

Οι λιγούρες διαφέρουν από έγκυο σε έγκυο αν και έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει ένα μοτίβο σε πολλές περιπτώσεις. Με βάση αυτό προκύπτει ότι οι πιο συνηθισμένες λιγούρες στην εγκυμοσύνη είναι οι εξής:

  • Για γλυκό
  • Για φαγητά ή σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες
  • Για φρούτα
  • Για τρόφιμα που περιέχουν ζωική πρωτεΐνη

Έγκυος κάθεται στον καναπέ και τρώει ντόνατς.

Bigstock

Παίζει ρόλο το φύλο του μωρού;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η λιγούρα για φράουλα, γλυκιές κρέμες και μπισκότα αποτελεί ένδειξη ότι το μωρό είναι κορίτσι. Οι έγκυες σε αγόρια, από την άλλη πλευρά λέγεται ότι προτιμούν τις πιο αλμυρές γεύσεις. Και οι δύο ισχυρισμοί, βέβαια, δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά και δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μύθος.

Ενδώστε στις λιγούρες αλλά με μέτρο

Δεν είναι κακό να ενδώσετε στις λιγούρες σας, αρκεί γενικά να ακολουθείτε μια διατροφή ισορροπημένη που εξασφαλίζει την επαρκή πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών που έχετε ανάγκη.

Με βάση αυτό, από την καθημερινή σας διατροφή δεν πρέπει να λείπουν:

Οι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Καθημερινά θα πρέπει να προσλαμβάνετε περίπου 1.000 mg ασβεστίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Πηγή ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ψάρι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι ξηροί καρποί.

Τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ. Αυτές είναι τα όσπρια, τα πράσινα λαχανικά και τα εσπεριδοειδή.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Θα χρειαστείτε περίπου 27 mg σίδηρο την ημέρα. Τροφές που περιέχουν σίδηρο είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης, το κόκκινο κρέας, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι ξηροί καρποί.

Τροφές με πρωτεΐνη. Οι ανάγκες του οργανισμού για πρωτεΐνη αυξάνονται την περίοδο της εγκυμοσύνης. Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά, τα όσπρια κ.α.

Με πληροφορίες από verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved