Είμαι έγκυος να φάω πασχαλινά αυγά;

Μπορείτε να φάτε πασχαλινά αυγά στην εγκυμοσύνη ή όχι;

Είμαι έγκυος να φάω πασχαλινά αυγά;

Έγκυος κρατά πασχαλινό αυγό στο χέρι και ένα λούτρινο κουνελάκι

Bigstock

Αν είστε έγκυος τότε οι γιορτές είναι μια δύσκολη υπόθεση για εσάς. Μπορεί να πέρασαν τα Χριστούγεννα και να αντισταθήκατε στις δίπλες, τους κουραμπιέδες, τη βασιλόπιτα και o,τι άλλο, όμως με το Πάσχα και τα πασχαλινά αυγά θα δυσκολευτείτε. Γιατί; Γιατί κανείς δεν μπορεί να τα αγνοήσει.

Ένα καλοβρασμένο αυγό διακοσμημένο με χρώματα, σχέδια και αυτοκόλλητα. Γιατί να τα αποφύγει μια έγκυος; Τι μπορεί να πάει στραβά; Εξάλλου ένα βρασμένο αυγό κάνει καλό, έτσι; Ή μήπως όχι.

Λοιπόν υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που θα πρέπει να έχετε κατά νου αν είστε έγκυος και θέλετε να τσουγκρίσετε το πασχαλινό αυγό και να το φάτε.

Βρασμένα πασχαλινά αυγά και εγκυμοσύνη

Όπως αναφέρεται στο Good Housekeeping τα πασχαλινά αυγά είναι γενικά ασφαλή για κατανάλωση εάν χρησιμοποιήσατε βαφές για τρόφιμα και τα βάλατε στο ψυγείο αμέσως μετά τη διαδικασία βαφής. Τα αυγά που μένουν σε θερμοκρασία δωματίου για πολλές μέρες καλό θα είναι οι έγκυες να τα αποφεύγουν.

Έγκυος το Πάσχα

Bigstock



Επιπλέον, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να φάτε αυγά στην εγκυμοσύνη σας. Όπως εξηγείται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα αυγά που είναι ωμά ή μέτρια μαγειρεμένα μπορεί να ενέχουν τον κίνδυνο δηλητηρίασης από σαλμονέλα. Τα καλοβρασμένα αυγά είναι ο καλύτερος τρόπος να καταναλώσει μια έγκυος γυναίκα τα αυγά.

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά και εγκυμοσύνη

Τι γίνεται όμως με την πιο γλυκιά πλευρά των πασχαλινών αυγών; Δηλαδή τα σοκολατένια; Εδώ οι ειδικοί δίνουν το πράσινο φως. Σύμφωνα με το Baby Center, η σοκολάτα είναι καλή για τις περισσότερες έγκυες γυναίκες, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κάποια πάθηση όπως ο διαβήτης κύησης. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές επιφυλάξεις.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης (APA), οι έγκυες γυναίκες πρέπει να περιορίζουν την πρόσληψη καφεΐνης και το εκτιμώμενο ημερήσιο όριο είναι μεταξύ 150 και 300 mg. Αν και η ακριβής ποσότητα που μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια είναι ακόμα υπό μελέτη, η γενική ιδέα είναι να περιοριστεί η πρόσληψη καφεΐνης όσο το δυνατόν περισσότερο. Έχοντας αυτό κατά νου, ίσως θελήσετε να ελέγξετε ξανά την περιεκτικότητα σε καφεΐνη του σοκολατένιου πασχαλινού αυγού σας και να το απολαύσετε αναλόγως.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved