Είναι οι κοιλιακοί ασφαλείς στην εγκυμοσύνη;

Ασφαλείς ασκήσεις για οποιοδήποτε τρίμηνο της κύησης.

Είναι οι κοιλιακοί ασφαλείς στην εγκυμοσύνη;

Έγκυος γυναίκα κάνει κοιλιακούς

Bigstock

Οι περισσότερες γυναίκες ανησυχούν για τη γυμναστική όταν μαθαίνουν ότι περιμένουν μωρό. Θα μπορούν να γυμνάζονται όπως πριν την εγκυμοσύνη τους ή μήπως όχι; Τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος κατά την εγκυμοσύνη;

Το σώμα κατά τη διάρκεια των 9 μηνών αλλάζει όμως, η γυμναστική δεν απαγορεύεται. Βέβαια μια εγκυμονούσα που δεν γυμναζόταν εντατικά πριν μείνει έγκυος δεν μπορεί να αρχίσει από τη μια στιγμή στην άλλη να γυμνάζεται. Θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο στο πρόγραμμά της και πάντα να έχει τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού της.

Τι πρέπει να ξέρετε για τους κοιλιακούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η Lindsay Arnold για παράδειγμα, ήταν μία από τις διάσημες μέλλουσες μαμάδες (αστέρι του Dancing with the stars στο εξωτερικό) που έλαβε αρκετά μηνύματα όσο ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Στην αρχή και η ίδια ήταν επιφυλακτική. Ο,τι και αν διάβαζε στο διαδίκτυο την αποθάρρυνε από το να κάνει συχνή και εντατική γυμναστική.

Στην πραγματικότητα, ο φόβος και το στίγμα γύρω από την γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνέβαλε στο να ξεκινήσει η Arnold την πλατφόρμα γυμναστικής της, The Movement Club. Αυτή τη στιγμή η Arnold περιμένει το δεύτερο παιδί της και αδιαμφισβήτητα αισθάνεται ότι η γυμναστική μόνο καλό μπορεί να κάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί (six-pack)

Όταν κάποιος αναφέρει τη λέξη «κοιλιακούς» στο μυαλό του έχει το six-pack, αλλά στην πραγματικότητα οι ασκήσεις κοιλιακών γυμνάζει το διάφραγμα, το πυελικό έδαφος, τους μύες της μέσης και τους γλουτούς.

Ο ορθός κοιλιακός μυς είναι πιο κοντά στο δέρμα και επομένως είναι πιο ορατός με γυμνό μάτι. Πιθανότατα είναι και ο λόγος που κερδίζει τόση προσοχή μιας και φαίνεται ως το απόλυτο six-pack.

Μεμονωμένα η λειτουργία του ορθού κοιλιακού μυ είναι αρκετά περιορισμένη. Στρογγυλεύει την πλάτη, κάτι που είναι σημαντικό όταν αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας ή σηκώνουμε κάτι από κάτω, αλλά στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, όπου η σταθερότητα είναι πιο σημαντική, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Όσο μεγαλώνει η μήτρα, αυξάνεται και η πίεση, που ασκείται στους κοιλιακούς. Για το λόγο αυτό, όπως μπορείτε να δείτε και στο άρθρο που είχε γράψει πριν καιρό ο γυναικολόγος μας, οι δύο ορθοί κοιλιακοί μύες τείνουν να απομακρυνθούν μεταξύ τους. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών.

Βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής για εγκύους

Στο βίντεο παρακάτω θα δείτε ασφαλείς ασκήσεις κοιλιακών που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved