Θετικό τεστ εγκυμοσύνης χωρίς συμπτώματα: Πρέπει να ανησυχήσετε;

Μπορεί το τεστ εγκυμοσύνης να βγει θετικό και να μην έχετε κάποιο σύμπτωμα;

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης χωρίς συμπτώματα: Πρέπει να ανησυχήσετε;
Γυναίκα κοιτάζει το τεστ εγκυμοσύνης που κρατά Bigstock

Η εγκυμοσύνη είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα. Κάποιες έχουν αρκετά από τα γνωστά συμπτώματα κι άλλες σχεδόν κανένα.

Γι΄αυτό κι όταν το τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει θετικό, συχνά αναρωτιούνται: «Μα είμαι έγκυος χωρίς συμπτώματα;». Η απάντηση είναι ναι. Η εγκυμοσύνη χωρίς συμπτώματα είναι συχνή και όχι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν εξελίσσεται φυσιολογικά.

thetiko-test-egkimosinis.jpg

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης

Συμπτώματα εγκυμοσύνης

Μερικές γυναίκες φτάνουν έως και την 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης χωρίς να έχουν κάποιο σύμπτωμα. Καθώς μπαίνουν στην 8η εβδομάδα αρχίζουν να αισθάνονται ναυτία, πόνο, αυξημένη διάθεση για φαγητό, κ.α.

Όταν το γονιμοποιημένο έμβρυο εμφυτεύεται στη μήτρα 6 έως 12 ημέρες μετά την ωορρηξία, οι περισσότερες γυναίκες δεν αισθάνονται κάποια αλλαγή. Επίσης, είναι πιθανό, παρότι δεν έχετε κάποιο σύμπτωμα στο αρχικό στάδιο, να εμφανίσετε ξαφνικά ναυτία μερικές εβδομάδες μετά την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνη σας.

Επιβεβαίωση εγκυμοσύνης χωρίς συμπτώματα

Ακόμα κι αν ο γυναικολόγος σας έχει επιβεβαιώσει τη σύλληψη, ενδέχεται να μην εμφανίσετε κανένα σύμπτωμα. Αυτό σημαίνει ότι είστε από τις τυχερές που εμφανίζουν ελάχιστα έως καθόλου συμπτώματα κατά τη διάρκεια της κύησης. Ή μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει μικρές αλλαγές όπως αύξηση της όρεξής σας, κόπωση ή σκαμπανεβάσματα της διάθεσής σας.

gonimotita-kai-stomatiki-ygieini.jpg

Γυναίκα κρατά στα χέρια της ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης.

Bigstock

Σημάδια αποβολής

Οι περισσότερες γυναίκες αποβάλλουν εντός των πρώτων 12 εβδομάδων της εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, σε περίπτωση που εμφανίζατε συμπτώματα πρώιμης εγκυμοσύνης και έχουν σταματήσει απότομα, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν γυναικολόγο, καθώς μπορεί να υποδηλώνουν αποβολή.

  • Συμπτώματα αποβολής
  • Έντονος πόνος στην κοιλιά
  • Τακτικές επώδυνες συσπάσεις
  • Αιμορραγία

Στις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο αλλά δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας στο σεξ με τον σύντροφό τους μια καθυστέρηση της περιόδου μπορεί να σημαίνει ανεπιτυχή εγκυμοσύνη, φαινόμενο που στον ιατρικό χώρο είναι γνωστό ως χημική εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή, το σπερματοζωάριο γονιμοποιεί κανονικά το ωάριο, αυτό στη συνέχεια εμφυτεύεται στη μήτρα και το γυναικείο σώμα αρχίζει να παράγει την ορμόνη χoριακή γοναδοτροπίνη (HCG) της εγκυμοσύνης, ωστόσο η εγκυμοσύνη δεν προχωρά περαιτέρω. Η χημική εγκυμοσύνη αντιστοιχεί στο συντριπτικό 50-75% όλων των αποβολών και οι περισσότερες γυναίκες δεν προλαβαίνουν καν να αντιληφθούν ότι ήταν έγκυοι.

Μερικές φορές, η αποβολή συμβαίνει χωρίς καν να το καταλάβει η μέλλουσα μαμά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ελέγχετε την εγκυμοσύνη σας επικοινωνώντας με τον γυναικολόγο σας.

Με πληροφορίες από το parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved