Μπορεί μια γυναίκα να έχει περίοδο ενώ είναι έγκυος; Τι λένε οι ειδικοί

Περίοδος και εγκυμοσύνη: Μπορεί να συμβεί; 

Μπορεί μια γυναίκα να έχει περίοδο ενώ είναι έγκυος; Τι λένε οι ειδικοί
Έγκυος είναι ξαπλωμένη στον καναπέ πιάνοντας την κοιλιά της Bigstock

Αρκετές γυναίκες έχουν ακανόνιστες αιμορραγίες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Ωστόσο, οι κηλίδες αίματος που εμφανίζονται είναι διαφορετικές από την κανονική έμμηνο ρύση.

Ορισμένες γυναίκες ενδέχεται να μπερδέψουν μια τέτοια αιμορραγία με την περίοδο κυρίως επειδή αυτή μπορεί να εμφανιστεί τη στιγμή που περιμένουν την κανονική τους εμμηνορρυσία.

kriptiki-egimosini.jpg

Αρκετές γυναίκες ενδέχεται να μπερδέψουν την αιμορραγία με την περίοδο

Μπορείτε να έχετε περίοδο ενώ είστε έγκυος;

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν μπορείτε να έχετε περίοδο ενώ είστε έγκυος. «Κατά τη διάρκεια ενός εμμηνορροϊκού κύκλου η επένδυση της μήτρας μιας γυναίκας πυκνώνει προετοιμάζοντας ένα γονιμοποιημένο έμβρυο που θα εμφυτευτεί στο τοίχωμα της μήτρας», εξηγεί η Christine Greves, MD , μαιευτήρας στη Φλόριντα. «Ωστόσο, εάν μια γυναίκα δε μείνει έγκυος στο τέλος του εμμηνορροϊκού της κύκλου αυτή η επένδυση της μήτρας απορρίπτεται με αποτέλεσμα την περίοδο», προσθέτει από την πλευρά της η Cynthia Flynn, MD, μαιευτήρας με έδρα τη Φλόριντα.

aimoragia-stin-egkimosini-2.jpg

Έγκυος πιάνει τη φουσκωμένη της κοιλιά

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αιμορραγία που μοιάζει με περίοδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είναι κατανοητό να ανησυχείτε εάν εμφανίσετε αιμορραγία ειδικά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης καθώς μπορεί να είναι σημάδι αποβολής ή έκτοπης κύησης.

«Αλλά η αιμορραγία κατά τη διάρκεια της κύησης δεν σημαίνει πάντα ότι κάτι δεν πάει καλά. Περίπου το ένα τρίτο των γυναικών θα εμφανίσουν κηλίδες και αιμορραγία κατά το πρώτο τρίμηνο», λέει η Mary Jane Minkin, MD, κλινική καθηγήτρια μαιευτικής στο Yale School of Medicine. Ενώ οι μισές από αυτές τις περιπτώσεις μπορεί δυστυχώς να καταλήξουν σε αποβολή, οι άλλες μισές θα έχουν μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε εάν έχετε αιμορραγία ενώ είστε έγκυος είναι να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας . Ίσως χρειαστεί να κάνετε άμεσα υπέρηχο ή κάποιες εξετάσεις για να διαπιστώσετε ότι όλα εξελίσσονται φυσιολογικά.

Με πληροφορίες από το thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved