Συμπτώματα εγκυμοσύνης εννέα ημέρες μετά την ωορρηξία

Αν και είναι πολύ νωρίς, σε αρκετές περιπτώσεις γυναίκες έχουν αναφέρει συμπτώματα που μαρτυρούν την εγκυμοσύνη τους.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης εννέα ημέρες μετά την ωορρηξία
Γυναίκα δείχνει την κοιλιά της εννέα μέρες μετά την ωορρηξία Bigstock

Εννέα ημέρες μετά την ωορρηξία είναι πιθανόν να έχετε μια σειρά από συμπτώματα που μαρτυρούν εγκυμοσύνη.

Συνήθως, οι γιατροί συνιστούν να περιμένετε μερικές ακόμα ημέρες μέχρι να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης ώστε να είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αν έχετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα - τα οποία πολλές γυναίκες μπερδεύουν με τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα- , επισκεφτείτε τον γιατρό σας ( ή κάντε ένα τεστ εγκυμοσύνης).

Εξάντληση ή κόπωση

Η ανεξήγητη κόπωση ή εξάντληση είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της πρώιμης εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στην επένδυση της μήτρας, το σώμα θα αρχίσει να δημιουργεί επιπλέον προγεστερόνη. Και η κόπωση είναι μία από τις πιο συχνές παρενέργειες της προγεστερόνης.

Morning of young pregnant woman at home

Εγκυμονούσα είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι

Αέρια

Ακόμη και τις πρώτες μέρες, οι έγκυες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν πολλά γαστρεντερικά συμπτώματα. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορούν να προκαλέσουν αυξημένα αέρια επιβραδύνοντας τη διαδικασία της πέψης.

Φούσκωμα

Δεδομένου ότι η πέψη επιβραδύνεται από τις ορμόνες και η τροφή χρειάζεται πολύ χρόνο για να περάσει από το στομάχι και τα έντερα, είναι πιθανόν να αισθανθείτε έντονο φούσκωμα.

Κράμπες

Οι κράμπες είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Προκαλούνται από την εμφύτευση και συνήθως είναι πολύ ήπιες.

Ημικρανίες

Κατά το πρώτο τρίμηνο, οι ορμονικές διακυμάνσεις είναι πολύ συχνές και αυτές μπορεί να προκαλέσουν ημικρανίες και πονοκεφάλους. Ωστόσο, αυτά είναι συμπτώματα που εύκολα συγχέονται με τα συμπτώματα μιας επερχόμενης περιόδου.

Ευαισθησία στο στήθος

Οι ορμόνες θα λειτουργούν στο κόκκινο με αποτέλεσμα να διαπιστώσετε ευαισθησία στο στήθος και τις θηλές.

test-egimosinis-ti-nixta.jpg

Γυναίκα χαμογελά βλέποντας το τεστ εγκυμοσύνης

Ναυτία

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου , ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα είναι η πρωινή ναυτία. Ωστόσο, είναι πιθανόν να έχετε αρκετά νωρίς ή και καθόλου, χωρίς αυτό αν σημαίνει ότι δεν είστε έγκυος.

Ωστόσο, σημειώστε ότι πολλά από τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και αν δεν είστε έγκυος. Σε αυτή την περίπτωση τα συμπτώματα θα υποχωρίσουν μέσα σε λίγες ημέρες καθώς τα επίπεδα προγεστερόνης μειώνονται όταν πλησιάζει η περίοδός σας. Εάν πάλι είστε όντως έγκυος, τα επίπεδα προγεστερόνης θα συνεχίσουν να αυξάνονται με αποτέλεσμα ορισμένα συμπτώματα να έρχονται και να φεύγουν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Με πληροφορίες από το parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved