Αποξηραμένα φρούτα στην εγκυμοσύνη: Ποια να προτιμήσετε και γιατί

Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα αποξηραμένα φρούτα για την έγκυο;

Αποξηραμένα φρούτα στην εγκυμοσύνη: Ποια να προτιμήσετε και γιατί

Γυναίκα κρατάει μπολ με αποξηραμένους χουρμάδες.

Bigstock

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι νόστιμα και πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Θεωρούνται ένα υγιεινό και υψηλής διατροφικής αξίας σνακ και η κατανάλωσή τους έχει πολλά οφέλη για την μέλλουσα μαμά και το έμβρυο.

Αποξηραμένα φρούτα στην εγκυμοσύνη: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα αποξηραμένα φρούτα έχουν την ίδια περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά με τα φρέσκα φρούτα και η κατανάλωσή τους θεωρείται απόλυτα ασφαλής για την έγκυο.

Τι να προσέξετε: Αποφύγετε τα αποξηραμένα φρούτα που περιέχουν επιπλέον ζάχαρη και συντηρητικά και προτιμήστε εκείνα που έχουν αποξηραθεί φυσικά. Επίσης, τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν λιγότερο νερό σε σχέση με τα φρέσκα φρούτα και απαιτείται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για την πέψη τους. Η κατανάλωσή τους συνεπώς θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και συνδυαστικά με τα φρέσκα φρούτα.

Ποια αποξηραμένα φρούτα να προτιμήσετε στην εγκυμοσύνη;

Αποξηραμένα βερίκοκα

Τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και η κατανάλωσή τους βοηθάει στην αντιμετώπιση και την πρόληψη της αναιμίας. Επίσης έρευνες δείχνουν ότι βοηθούν τη διαδικασία της πέψης και αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα.

Μπορείτε να φάτε τα αποξηραμένα βερίκοκα σκέτα ή να εντάξετε στο πρωινό σας γεύμα σε ένα μπολ με βρόμη, γάλα και ξηρούς καρπούς.

apoksiramena-verikoka.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Elena Mozhvilo

Αποξηραμένα σύκα

Τα αποξηραμένα σύκα βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και πεπτικών προβλημάτων. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Σταφίδες

Οι σταφίδες είναι γλυκιές και αποτελούν μία καλή εναλλακτική για σνακ όταν έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και φυτικές ίνες.

Χουρμάδες

Οι χουρμάδες αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου και ενέργειας. Η κατανάλωσή τους θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την έντονη κόπωση και την μυϊκή αδυναμία. Επίσης, μπορείτε να τους αξιοποιήσετε ως υποκατάστατο ζάχαρης σε συνταγές για γλυκά σνακ.

Αποξηραμένα δαμάσκηνα

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε σίδηρο, κάλιο και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση. Προλαμβάνουν επίσης τη δυσκοιλιότητα και ενισχύουν την κίνηση του εντέρου.

Με πληροφορίες από bebodywise.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved