Είναι ασφαλής η χρήση της θερμοφόρας στην εγκυμοσύνη;

Η θερμότητα μπορεί να σας ανακουφίσει από πόνους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Είναι ασφαλής η χρήση της θερμοφόρας στην εγκυμοσύνη;
Bigstock

Η εφαρμογή θερμότητας σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από πόνους και να μαλακώσει τους σφιγμένους μύες. Για αυτό και πολλές γυναίκες στην εγκυμοσύνη χρησιμοποιούν ζεστές κομπρέσες ή θερμοφόρα για να ανακουφιστούν από τις κράμπες και τους πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος.

Είναι η θερμοφόρα ασφαλής την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Η χρήση θερμοφόρας σε γενικές γραμμές θεωρείται ασφαλής την περίοδο της εγκυμοσύνης καθώς προσφέρει προσωρινή ανακούφιση από πόνους και ενοχλήσεις. Στο εμπόριο υπάρχουν θερμοφόρες ηλεκτρικές και οι κλασικές που γεμίζουν με ζεστό νερό

Πώς, όμως, θα χρησιμοποιήσετε σωστά τη θερμοφόρα στην εγκυμοσύνη;

Για να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τη θερμοφόρα στην εγκυμοσύνης επιλέξτε τη μικρότερη ένταση στη θερμοκρασία και αποφύγετε να την βάλετε απευθείας πάνω στο δέρμα ή στην περιοχή της κοιλιάς.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία θερμοφόρα;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σύνηθες για τις γυναίκες να έχουν πόνους και ενοχλήσεις σε διάφορα σημεία του σώματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θερμοφόρα για να ανακουφιστείτε από:

  • Τον πόνο στην πλάτη
  • Τον πόνο στα πόδια και το γόνατο
  • Τον πόνο στον ώμο
  • πονοκεφάλους

Tα οφέλη

Ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και κράμπες.

Ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη. Ο πόνος στην πλάτη λόγω του πρόσθετου βάρους και της πίεσης στο κάτω μέρος της πλάτης είναι αρκετά συνήθης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να εφαρμόσετε μία θερμοφόρα στην περιοχή για 10 με 15 λεπτά τη φορά για να χαλαρώσετε τους μύες και να απαλύνετε τον πόνο.

Μειώνει την ένταση. Η θερμότητα αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή που πονάτε, ανακουφίζοντας τη δυσκαμψία των αρθρώσεων και τον μυϊκό σπασμό.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved