Εγκυμοσύνη: Τι να προσέξετε τις μέρες με κρύο και χιόνια

Τις μέρες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια πρέπει πρωτίστως να μείνετε στα ζεστά και σε ασφαλές περιβάλλον.

Εγκυμοσύνη: Τι να προσέξετε τις μέρες με κρύο και χιόνια
Bigstock

Η κακοκαιρία Barbara έφερε χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας. Μίας και δεν είμαστε ιδιαίτερα συνηθισμένοι σε τόσο κρύο, ιδού τι πρέπει να προσέξετε τις μέρες αυτές εάν είστε έγκυες.

Ντυθείτε ζεστά

Για να προστατευτείτε από το κρύο, ειδικά εάν βγείτε εκτός σπιτιού, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ντυθείτε ζεστά.

Μία επιλογή είναι το layering, δηλαδή τα πολλά στρώματα ρούχων. Μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε μία κοντομάνικη μπλούζα, από πάνω μία ζεστή ζακέτα και έπειτα το παλτό. Προσοχή, σημαντικό είναι να έχετε καλά καλυμμένη και προστατευμένη την περιοχή της κοιλιάς. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κασκόλ και φουλάρια γύρω από το λαιμό για να προστατευτείτε από το κρύο και τον αέρα.

Πιείτε ζεστά ροφήματα

Ο καιρός είναι ό,τι πρέπει για ζεστά ροφήματα όπως το τσάι με τζίντζερ που θα σας ανακουφίσει και από τις ναυτίες. Αποφύγετε τα ροφήματα με καφεΐνη καθώς υπενθυμίζουμε ότι η κατανάλωση την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200 mg την ημέρα.

Μία ακόμα επιλογή είναι τα ζεστά smoothies με φρούτα εποχής. Εδώ μπορείτε να δείτε τέσσερις συνταγές για smoothies λαχταριστά και θρεπτικά με μπανάνα.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας

Οι ιώσεις έτσι και αλλιώς καραδοκούν την περίοδο αυτή και είναι σημαντικό να φροντίσετε το ανοσοποιητικό σας. Εντάξτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα όπως φρούτα και λαχανικά. Τις μέρες με κρύο μία εξαιρετική επιλογή είναι και οι σούπες.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Ένα ζεστό μπάνιο θα σας κρατήσει ζεστές και παράλληλα μπορεί να σας ανακουφίσει από πόνους στη μέση ή τα πόδια. Προσοχή το νερό να μην είναι πολύ ζεστό, δηλαδή σε θερμοκρασία που να ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου. Οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες έχουν συσχετιστεί με προβλήματα στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του βρέφους.

Μείνετε ενυδατωμένη

Ειδικά εάν μείνετε στο σπίτι με καλοριφέρ, τζάκια και σόμπες αναμμένα, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας επαρκώς. Στοχεύστε στην κατανάλωση τουλάχιστον 1,6 λίτρα νερού την ημέρα.

Προσοχή στα ατυχήματα

Εάν βγείτε στους χιονισμένους δρόμους θα πρέπει να προσέξτε τυχόν ατυχήματα και πτώσεις. Φορέστε άνετα ρούχα και κατάλληλα παπούτσια με σταθερές σόλες που δε γλιστράνε.

Αποφύγετε την έκθεση σε κακές καιρικές συνθήκες

Αποφύγετε να βγείτε σε εξωτερικό περιβάλλον τις ώρες που επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες όπως όταν χιονίζει και φυσάει ταυτόχρονα ή στην έντονη βροχόπτωση.

Με πληροφορίες από nct.org.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved