Έξι πράγματα που απολαμβάνουν τα μωρά στη μήτρα

Τι αρέσει και τι δεν αρέσει στα μωρά στη μήτρα;

Έξι πράγματα που απολαμβάνουν τα μωρά στη μήτρα
Bigstock

Μαμά και μωρό αναπτύσσουν ένα ισχυρό μεταξύ τους δέσιμο ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης. Και αυτό γιατί το μωρό ήδη μέσα στη μήτρα αποκτά προτιμήσεις τις οποίες δείχνει με τον τρόπο του και η μέλλουσα μαμά είναι εκείνη που τις καταλαβαίνει.

Το κάθε μωρό είναι φυσικά διαφορετικό, ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι τα περισσότερα μωρά απολαμβάνουν συγκεκριμένα πράγματα στο περιβάλλον της μήτρας.

Γλυκιές γεύσεις

Έχετε παρατηρήσει ότι η κινητικότητα του μωρού αυξάνεται όταν τρώτε κάποιο γλυκό; Δεν είναι τυχαίο. Τα μωρά μπορούν να ξεχωρίσουν τις διάφορες γεύσεις και μάλιστα όπως φαίνεται προτιμούν τις γλυκιές και δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τις πικάντικες.

Ένα ζεστό μπάνιο

Η εγκυμοσύνη μπορεί να γίνει κουραστική και ιδιαίτερα το τρίτο τρίμηνο. Σίγουρα θα νιώθετε ολοένα και πιο συχνά την ανάγκη για ξεκούραση και χαλάρωση και ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο είναι το ιδανικό. Μάλιστα, όπως φαίνεται ένα ζεστό μπάνιο είναι ευχάριστο όχι μόνο για τη μαμά, αλλά και για το έμβρυο.

Χάδια στην κοιλιά

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι τις περισσότερες φορές που χαϊδεύετε την κοιλιά, το μωρό ανταποκρίνεται σε αυτό το άγγιγμα και σας κλωτσάει; Τα μωρά αγαπούν αυτή τη διάδραση και το δείχνουν με τον τρόπο τους.

Τη φωνή της μαμάς τους

Μέχρι την 18η εβδομάδα εγκυμοσύνης τα αυτιά του μωρού θα έχουν σχηματιστεί πλήρως. Από εκείνη την εβδομάδα κύησης και έπειτα, το έμβρυο θα μπορεί να ακούσει ήχους μέσα στη μήτρα αλλά και από το γύρω περιβάλλον και φυσικά τη φωνή της μητέρας του. Όσο πλησιάζετε στον τοκετό θα παρατηρήσετε ότι το μωρό ανταποκρίνεται ολοένα και περισσότερο στη φωνή σας.

Ευχάριστη μουσική

Η μουσική βοηθά το έμβρυο να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να αναπτύξει την αίσθηση της ακοής. Μάλιστα, κάποια μωρά δείχνουν και την προτίμησή τους σε συγκεκριμένα είδη μουσικής.

Pregnant Woman Put Headphones On Belly Play Music For Unborn

Το γέλιο της μαμάς

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, λένε. Όπως ακριβώς το μωρό ανταποκρίνεται στη φωνή και το άγγιγμα της μαμάς του, το ίδιο ισχύει και με το γέλιο. Όταν γελάτε παράγονται ορμόνες ευεξίας οι οποίες κάνουν εσάς και το μωρό σας να αισθάνεστε όμορφα.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved